politie masini noi 02Pentru ca sărbătorile de iarnă să nu fie tulburate de evenimente negative, 320 de poliţişti vor fi, zilnic, în stradă pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

„În perioada sărbătorilor de iarnă 2015-2016, pe lângă echipajele de poliție angrenate în activitățile curente, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a suplimentat numărul polițiștilor ce vor asigura climatul de ordine și siguranță publică de Crăciun și de Anul Nou”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Poliţiştii au misiunea de menținere a ordinii şi liniştii publice, de prevenirea şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei și a comerţului ilegal, de asigurarea fluenţei circulaţiei pe traseele aglomerate, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative”.

În afară de dispozitivele obişnuite, în localităţile şi în zonele în care se vor desfăşura manifestări religioase, culturale sau artistice, efectivele vor fi suplimentate. Din totalul poliţiştilor angrenați în misiuni, 265 sunt de la structurile de ordine publică, 42 de la rutieră și 13 de la alte formaţiuni. (C. MIRCEA)