0:00

Peste 3.000 de elevi din Neamț au susținut simularea Evaluării Naționale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna dintre măsurile remediale luate de Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Neamț, în condițiile în care 44% dintre elevii de clasa a VIII-a nu au obținut nota 5 la una sau ambele probe scrise ale simulării examenului de Evaluare Națională, a fost organizarea celei de-a doua runde a acestei simulări.

Luni, 13 mai, a avut loc simularea probei la limba și literatura română, la care au participat 3.324 de elevi, printre aceștia aflându-se și elevi care au obținut note de trecere, dar au dorit să-și textele încă o dată cunoștințele acumulate înainte de examen.

Simularea probei scrise la matematică, de astăzi, a fost susținută în 102 unități de învățământ, din cei 3.527 de elevi înscriși au fost 3.376 prezenți, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul

„Este un bun prilej pentru elevi de a se mai testa încă o dată, înainte de examenul mare de Evaluarea Națională din iunie, de a-și înregistra progresul. Cu siguranță va fi un progres, pentru că, în perioada de după prima simulare din februarie, Inspectoratul Școlar Neamț a trimis echipe în școli, echipe formate din inspectori de specialitate, profesori metodiști ca să-i ajute atât pe elevi cât și pe profesorii debutanți. Rapoartele detaliate au evidențiat punctele slabe unde s-a putut interveni în ideea de a corecta, de a-i ajuta să acumuleze acele cunoștințe la care erau carențe. Am încredere că rezultatele vor fi de această dată mult mai bune”, a declarat inspectorul general școlar adjunct Daniela Lăcrămioara Păiuș, cea care are în responsabilitate organizarea acestei simulări.

În paralel, în școlile primare nemțene se desfășoară evaluarea cunoștințelor elevilor din clasele a II-a, după următorul calendar:

  • luni -proba scrisă la limbă și comunicare;
  • marți – citire limbă și comunicare;
  • joi, 16 mai – matematică și științe ale naturii, probă scrisă. Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea fiecărei probe.

Rezultatele obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, acestea vor fi comunicate părinților și vor fi raportate la ISJ Neamț.

A.C.

Articolul precedentMotociclist accidentat pe bulevardul Traian din Piatra Neamț
Articolul următorMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Mai puțină birocrație pentru românii care trăiesc în afara țării”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.