0:00

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Mai puțină birocrație pentru românii care trăiesc în afara țării”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm votat astăzi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Prin această lege sunt revizuite condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar, în acord cu tendințele europene.

Astfel, pașaportul simplu temporar ar urma să fie emis doar în situații speciale, de excepție, care presupun o urgență în care este necesară deplasarea în străinătate sau, după caz, continuarea călătoriei ori reglementarea șederii/situației juridice a cetățenilor români aflați în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile.

De asemenea, actul normativ vizează posibilitatea ca datele biometrice și datele cetățenilor români să fie preluate o singură dată de personalul consular, la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, dar să poată fi utilizate atât pentru eliberarea pașaportului simplu electronic, cât și pentru eliberarea titlului de călătorie sau a cărții electronice de identitate, conform solicitărilor adresate de cetățenii români.

Totodată, sunt reevaluate situațiile excepționale în care cetățenii români vor putea deține, concomitent, fie un pașaport simplu electronic și un pașaport simplu temporar valabile, fie două pașapoarte simple electronice valabile, precum și obligațiile ce le revin acestora.

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL

Articolul precedentPeste 3.000 de elevi din Neamț au susținut simularea Evaluării Naționale
Articolul următorFOTO. Două persoane rănite în urma unui accident rutier în Bodești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.