Poliţiştii rutieri din Paşcani, au capturat un important transport de ţigarete de contrabandă, făcându-i invidioşi şi pe colegii de la frontieră. Joi, 19 noiembrie, la ora 21, agenţii au oprit o maşină, care se deplasa dinspre Moţca spre Iaşi, şi au avut surpriza de a captura 136.800 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Sigur însă că nu a fost chiar aşa de uşor…

“Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, continuându-şi deplasarea, apoi a părăsit autoturismul şi s-a îndreptat spre râul Moldova, prin curtea unei locuinţe. În  habitaclul autoturismului abandonat,  pe bancheta spate şi în portbagaj, au fost găsite mai multe pachete cu ţigări, susceptibile a proveni din contrabandă. Autoturismul şi cele 136.800 ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Iaşi.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Cercetările continuă pentru identificarea şi reţinerea şoferului fugit. (ZCH NEWS)