bus pictatOficialii instituției au anunțat că vor în ”Țara lui Andrei” și intenționează să depună un proiect în cadrul programului ”Idei din Țara lui Andrei”. Intitulat ”Marea Familie”, proiectul va fi finanțat cu 2.875 de lei din bugetul județului, urmând ca finanțarea de la OMV Petrom și Fundația PACT să acopere diferența de 95%.

Primul filtru va fi în plenul CJ Neamț, când consilierilor județeni li se va cere acordul pentru participarea la sesiunea de granturi acordate de OMV. Al doilea hop va fi până pe 3 decembrie, dată până la care se pot înscrie proiectele în competiție. Emoțiile vor fi risipite pe 20 ianuarie 2016, când vor fi anunțați câștigătorii și Consiliul Județean se va lămuri dacă a depus un proiect bun.

Potrivit ghidului participantului, suma granturilor acordate pe 2015 se ridică la 200.000 de euro, maximul pe care îl poate prinde un proiect fiind de 15.000 de euro. CJ Neamț vrea să prindă fix 57.500 lei. Ce vrea să facă județul Neamț, prin reprezentanții săi legali, cu acești bani?

Consiliul Judeţean Neamţ pregăteşte documentaţia de finanţare pentru proiectul «Marea Familie», proiect care are ca scop asigurarea oportunităţii de exprimare prin mijloace artistice – pictură şi sculptură – a copiilor instituţionalizaţi sau proveniţi din cadrul şcolilor generale din municipiul Piatra Neamţ, cu aptitudini artistice. Artele pot fi considerate un instrument eficient de comunicare, altul decât cel verbal, motiv pentru care, pentru un impact puternic al proiectului, grupul ţintă va fi format din 100 de copii, recrutaţi atât de la Centrele de Plasament «Elena Doamna» şi «Ion Creangă» din Piatra Neamţ, cât şi din şcolile gimnaziale din municipiul Piatra Neamţ”, a explicat Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ.

Acesta a vorbit, pe scurt, și despre pașii principali din cadrul proiectului: alegerea celor 100 de copii, a locurilor care urmează să fie pictate, stabilirea unui autobuz/troleibuz/microbuz care va fi pus la dispoziție de CJ pentru a fi pictat de copii, desfăşurarea atelierelor de creaţie – pictură şi sculptură, cu tema ”Marea Familie”, organizarea unui eveniment public pentru prezentarea lucrărilor realizate, în cadrul căruia vor fi premiaţi toţi cei 100 de copii. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentPeste 130.000 de ţigări într-o maşină abandonată! Poliţia îl caută pe şofer!
Articolul următorPIATRA NEAMŢ: Black Friday în coadă de pește!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.