0:00

Știre actualizată. Peste 8000 de morți în cutremurul care a lovit Turcia și Siria, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Foto: cnn.com

Actualizare 8 februarie: Bilanțul morților în urma cutremurului care a zguduit Turcia și Siria luni, 6 februarie, a ajuns la peste 8.000, informează CNN. De asemenea, în Turcia au fost răniți peste 34.000 de oameni și în Siria alți 4.600.

Echipa de salvatori români care operează în Turcia, RO-USAR, acționează în zona Antakia.

Pe parcusul nopții, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenție în partea de Nord-Vest a orașului Antakya, iar în urma acțiunilor de căutare desfășurate a fost identificată 1 persoană de sex masculin, de aproximativ 40 ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton . Victima a fost recuperată în viață, în jurul orei 05.45 (ora locală). În această locație au mai fost identificate, până în prezent, încă 2 persoane decedate.

La acest moment, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeași zonă, pentru extragerea unei persoane de sex masculin, de aproximativ 16 ani, prinsă sub elemente de construcție prăbușite. Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă.

Din informațiile primite, în această locație ar fi cel puțin 2 persoane decedate.” precizează IGSU.

Actualizare 7 februarie: Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma cutremurelor de luni, 6 februarie a crescut la aproximativ 4.800, informează cnn.com. Peste 20.000 de persoane au fost rănite și 11.000 de clădiri au fost afectate.

Actualizare: Un nou cutremur foarte puternic, de 7,4 pe scara Richter, s-a produs în jurul orei 12.20 în aceeași zonă. Centrul pentru Cercetări Geologice din Statele Unite ale Americii, citat de CNN, estimează că numărul morților ar putea ajunge la 10.000

Știre inițială: Un cutremur foarte puternic, estimat la 7,9 pe scara Richter, s-a produs în această dimineață, 6 februarie, fiind resimțit în partea de sud a Turciei, regiunea Gaziantep și în  regiunea de Nord Est a Siriei.

Estimările la ora 12.00 (ora României) spun că peste 1.300 de oameni și-ai pierdut viața și peste 6.000 sunt rănite, conform surselor citate de hotnews.ro. Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor sunt în desfășurare. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a declarat că 2400 de persoane au fost salvate din dărâmături.

România trimite în Turcia echipe de salvare cu două aeronave militare tip C-130 Hercules și C-27J Spartan care vor interveni în zonele afectate de cutremur. Aeronavele vor decola în jurul orei 14.00. 45 de țări, între care se numără și Rusia și Ucraina, au oferit sprijin Turciei.

Este cel mai puternic cutremur care a lovit această regiune în ultimul secol, și cel mai puternic resimțit în Turcia din 1939, când peste 30.000 de oameni și-au pierdut viața, informează CNN.

Z.C.

Foto: cnn.com

Articolul precedentIlie Apostoae, fostul primar al comunei Răucești a încetat din viață
Articolul următorCod galben de ger în regiunea Nord Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.