itpf iasiPolițiștii de frontieră ieșeni au descoperit, joi, 1 octombrie, 108.200 țigarete de contrabandă pe care doi bărbați intenționau să le transporte în municipiul Iași, contra sumei de 1.700 lei, se precizează într-un comunicat de presă al ITPF Iaşi.

“În data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 19.50, polițiști de frontieră au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Vânători, județul Iași, un autoturism marca Opel Vectra, condus de cetățeanul român Ionuț H., în vârstă de 34 ani, care era însoțit de cetățeanul român Alin A, în vârstă de 38 ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au observat pe bancheta din spate șapte colete, învelite în folie de culoare neagră lipite cu bandă adezivă. Pentru continuarea cercetărilor, persoanele și autovehiculul au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. La controlul amănunțit, polițiștii de frontieră au constatat că în coletele din mașină erau 108.200 țigarete diferite mărci. Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au fost abordați de o persoană necunoscută care le-a propus să transporte țigaretele în municipiul Iași, contra sumei de 1.700 lei”, a declarat comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi.

Polițiștii de frontieră au ridicat țigaretele, în valoare totală de 47.825 lei, iar autoturismul în valoare de 14.732 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCazul copilului găsit decedat într-o râpă: Tribunalul Iaşi nu a arestat un suspect şi explică de ce!
Articolul următorCopil accidentat în ziua prevenirii accidentelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.