În ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, copiii au blocat, la modul propriu, circulaţia în centrul municipiului Piatra-Neamţ. De la Hotelul Ceahlău până la Teatrul Tineretului, şoseaua a fost folosită pentru demonstraţiile cu caracter preventiv şi pentru desene pe asfalt. Tragedia se întâmpla însă la Pipirig: chiar în ziua prevenirii accidentelor cu victime minori o fetiţa de 8 ani era lovită de o maşină.

„În centrul municipiului Piatra Neamț, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier în colaborare cu cei de prevenire, specialiști de la C.E.P.E.C.A., reprezentanți ai școlilor de șoferi din municipiul Piatra Neamț au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Aceștia au pus la dispoziția șoferilor doritori ochelari care induc starea de ebrietate, pentru a conștientiza efectele dăunătoare ale consumului de alcool la volan. De asemenea, elevii claselor I-IV din cadrul Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Piatra Neamț, au participat la un concurs de desene pe asfalt cu tematică rutieră, aceștia fiind recompensați cu materiale preventive și premii”.

accident copilNu apucaseră, însă, să se încheie acţiunile din centru, când poliţiştii au fost anunţaţi că la Pipirig a fost rănită într-un accident o copilă de 8 ani.

Fetiţa a vrut să traverseze în fugă, nu s-a asigurat, şi a fost lovită de un autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani din localitate.

Dusă, iniţial, la Spitalul Târgu Neamţ, victima a fost transferată la Piatra-Neamţ şi internată în secţia de chirurgie infantilă.

Suferise un traumatism cranio-cerebral acut şi o fractură de femur. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPeste 100.000 de ţigări de contrabandă stopate la intrarea în judeţul Iaşi
Articolul următorPietrenii, din nou fără apă! Vezi unde, când şi de ce?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.