0:00

Pestă porcină africană într-o gospodărie din Grumăzești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 5 octombrie, a fost declarat oficial focar de pestă porcină africană în comuna Grumăzești. Câțiva porci din gospodăria unui localnic din Ocea au murit, la finele săptămânii trecute, iar medicii veterinari au sacrificat toți cei 11 porci. „S-a declarat zonă de protecție pe o rază de 10 km în jurul comunei Grumăzești. De astăzi, se interzice circulația de orice fel a animalelor vii sau în carcasă, în acest perimetru de protecție”, a declarat dr. Sorin Ulea, șeful DSVSA Neamț. Gospodăria localnicului a fost dezinfectată.

Începând de astăzi, echipele de medici veterinari fac recensământul porcilor din zonă pentru a-i înregistra pe cei care nu figurează în evidențe. La vizitele în gospodării și ferme, medicii verifică și dacă există semne de boală la animale.

Ultimul focar a izbucnit în 3 august, în fondul de vânătoare Blăgești (Bacău), unde a fost descoperit un mistreț mort. Au fost afectate comunele Cândești, Costișa, Podoleni și Tazlău, prinse în aria de protecție și tampon.

C.I.

Articolul precedentCOD GALBEN Furtuni în 5 judeţe din Regiunea Nord-Est
Articolul următorO bătrână a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni