Pescuitul recreativ/sportiv interzis pe Lacul Cuejdel!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția Silvică (DS) Neamț a decis să nu permită pescuitul recreativ/sportiv în Lacul Cuejdel, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

DS Neamţ are calitatea de administrator delegat al acestei zone de pescuit din apele de munte ale județului Neamț şi respectă prevederile Protocolului semnat cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) din 2013.

„Având în vedere următoarele aspecte:

  • zona se găsește în fond forestier de stat;
  • accesul auto se face pe drumuri forestiere;
  • lacul este arie protejată – rezervație naturală;

vizitarea se poate face doar în scop de drumeție și relaxare, cu piciorul. Camparea și aprinderea focului sunt interzise cu desăvârșire, conform prevederilor Codului silvic și legislației PSI. Scopul este de refacere a acestei zone sălbatice, având în vedere felul în care au înțeles foarte mulți turiști sau pescari să se manifeste pe lac și pe terenul din jurul acestuia (vetre de foc, gunoaie din toate categoriile, pescuit fără limită și fără respectarea minimelor reguli aplicabile în apele de munte, pericol de incendiu, etc.)”, potrivit comunicatului citat.

Personalul silvic va aduce la cunoștința turiștilor aceste aspecte la barierele de pe drumurile silvice, prin panouri informative, care vor cuprinde toate detaliile, precum și la sediul Ocolului Silvic Gârcina. (ZCH NEWS; FOTO: www.viziteazaneamt.ro)

Articolul precedentADRNE: 41 milioane € pentru “promovarea spiritului antreprenorial”
Articolul următorNEAMŢ: I-a intrat vecinul în casă şi i-a furat banii de pe masă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.