reclama autocenter

După ce, de Florii, au pescuit în voie pe Lacul Izvoru Muntelui, pescarii – unii dintre ei braconieri – au fost deranjați de polițiști în perioada 17-20 aprilie.

În perioada sărbătorilor, polițiștii au acționat pentru prevenirea şi combataterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor naturale, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În cele 3 zile, polițiștii de la Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț în colaborare cu cei de la Serviciul de Ordine Publică au acționat în zona limitrofă lacului și au amendat 27 de pescari care nu respectaseră ordonanțele militare în privința măsurilor care restricționează circulația. Alte 32 de sancțiuni au fost aplicate potrivit Ordonanței de urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, valoarea acestora fiind de peste 31.000 de lei. Pe perioada desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat două infracțiuni.

C.M.

Articolul precedentPreşedintele României anunţă o posibilă relaxare graduală a interdicţiilor după data de 15 mai
Articolul următorAproape 100 de amenzi în trafic, în 5 ore, și 23 de permise reținute