0:00

„Pescăreli” cu plase monofilament pe Lacul Izvoru Muntelui!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Poiana Teiului, împreună cu reprezentanţii unei asociații, au identificat, luni, 23 mai, în zona Lacului Izvoru Muntelui, trei persoane, care pescuiau cu plase monofilament, informează Poliţia Neamţ.

„Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, din Farcașa, au amplasat în apă plasele, care au fost scoase și inventariate de polițiști, fiecare plasă având lungimea de 2 metri, lăţimea de un metru, iar ochiurile de 5 centimetri”, potrivit buletinului de presă al IPJ Neamţ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

În seara de 22 mai, o echipă de poliţişti din Ceahlău şi Grinţieş, împreună cu reprezentanţii unei asociații, au acţionat în aceeaşi locaţie, ocazie cu care au identificat 8 plase de pescuit monofilament amplasate în apă.

„În zona adiacentă localizării plaselor nu a fost identificată vreo persoană, iar acestea au fost scoase din apă, pentru a fi confiscate. În urma inventarierii, a rezultat că cele 8 bucăți de plasă monofilament, totalizau 100 de metri lungime, având o lățime de 1,50 metri fiecare și ochiuri de 6 și 7 centimetri”, potrivit Poliţiei Neamţ.

Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor și pentru tragerea acestora la răspundere penală. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTraficul de droguri îi asigură o excursie gratis în Spania!
Articolul următor„Caravana filmului românesc” – proiecţii gratis, în Curtea Domnească
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.