pietricica turism

La sfârșitul săptămânii trecute, în stațiunea Durău, a fost organizată prima întâlnire din acest an a Consiliului Științific al Parcului Național Ceahlău. Discuțiile purtate cu această ocazie s-au axat pe planul de management al Parcului Național și pe modalitățile de revigorare turistică a zonei. Totodată, membrii Consiliului Științific și-au dat avizul pentru implementarea unui proiect de corectare a torenților ce urmează să se facă pe drumul ce leagă stațiunea Durău de stațiunea izvorul Muntelui, drum cu o importanță deosebită în privința dezvoltării turistice a zonei.

”Întâlnirea aceasta a creat posibilitatea unui dialog în scopul conlucrării pentru implementarea unor strategii de dezvoltare a zonei care să mărească atractivitatea turistică. De asemenea, Consiliul Științific al Parcului Național Ceahlău a avizat favorabil studiul prezentat de specialiștii Direcției Silvice în vederea implementării unui proiect de corectare a torenților pe Axial. Nu în ultimul rând a fost prezentat raportul de activitate pentru 2013, ocazie cu care membrii acestui consiliu au venit cu propuneri privitoare la activitatea pe care o vor desfășura în acest an. Noi am prezentat planul de management pentru Parcul Național Ceahlău și am obținut promisiunea că vom fi sprijiniți pentru a aplica acest plan de management”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț. (I.C

1 COMENTARIU

  1. Ce si Cand se face ceva pt.reabilitarea drumului axial ?Nu pricepe nimeni, ca, odata cu intensificarea circulatiei, pe national, spre Durau,se distruge si acest drum.Cine plateste dupa distrugerea drumului national ?Nu pricepe nimeni, ca este vital “axialul” pt.supravietuirea Duraului?

Comments are closed.