0:00

Personalul contractual din MAI anunță grevă generală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) ar putea declanșa greva generală dacă revendicările nu vor fi soluționate, în principal fiind vorba de doleanțe de natură salarială. Sindicaliștii au notificat Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii, conform Legii dialogului social, referitor la revendicări care privesc personalul contractual din MAI.

Am atras atenția, încă o dată, asupra gravelor probleme, în special de natură financiară, care afectează, de ani buni, această categorie de angajați din MAI/SAOPSN, ale căror salarii, în cea mai mare parte, sunt aproape de limita subzistenței sociale. În acest mod, parcurgem primul pas prevăzut de lege, respectiv negocierea revendicărilor, iar dacă rezultatul va fi unul nesatisfăcător, mergem mai departe, declanșând conflictul colectiv de muncă și, funcție de poziționarea Guvernului, vom iniția procedura legală pentru declanșarea grevei generale a personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne”, conform SNPPC.

Printre revendicări se numără majorarea cu 30 de procente a salariului de bază, în plată, a personalului contractual; includerea și alocarea personalului contractual la toate drepturile prevăzute de HG nr. 118/2002 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, al personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională; acordarea sporului pentru vechime, fidelitate, gradație în funcție de numărul efectiv ai anilor lucrați de fiecare angajat; acordarea condițiilor de muncă „deosebite” întregului personal contractual; actualizarea, în plată, a normei de hrană pentru toți angajații MAI; actualizarea, în plată, a sporurilor/indemnizațiilor financiare, la nivelul salariilor actuale pentru toți angajații MAI.

FOTO: SNPPC, de la protestul de la Iași din decembrie 2021.

(G.S.)

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Am participat la lucrărilor Comisiei pentru alegerea judecătorilor la CEDO a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei””
Articolul următorGospodărie distrusă de foc la Humulești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.