0:00

Persoanele evacuate din Dreptu (Poiana Teiului) au revenit acasă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri (8 februarie) dimineaţă, persoanele evacuate cu două zile în urmă din localitatea Dreptu (comuna Poiana Teiului) s-au întors la gospodăriile lor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Misiunea salvatorilor nu s-a încheiat însă: “se monitorizează în permanență fenomenul de zăpor pe raza comunelor Borca, Farcașa și Poiana Teiului de către reprezentanți ai SGA Neamț și personal de la SVSU din comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului”, se precizează în Raportul ISU Neamţ de miercuri dimineaţă.

“Pe râul Bistrița, amonte de acumularea Izvorul Muntelui, situația se prezintă astfel: coada lacului Izvorul Muntelui este înghețată, iar pe porțiunea viaduct Poiana Largului până la 0.3 kilometri amonte punte Dreptu, pe o lungime de 11,5 kilometri, sunt aglomerări de ghețuri cu grosimi cuprinse între 0,5 și 6,0 metri. Tronsonul de râu prezintă ochiuri și canal dezghețat cu lățimi de la 2-12 metri în proporție de 20% din lungime, iar parțial curge apă peste gheață”, mai informează ISU Neamţ.

Până joi, 9 februarie, la ora 11:00, este în vigoare o informare meteorologică, în care se prognozează precipitații însemnate cantitativ 15-20 l/mp pe arii restrânse 30-40 l/mp, ninsori în zona de munte, depuneri de polei și intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-55 km/h și izolat 65 km/h. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentConcurs la vârful Poliţiei
Articolul următorDIICOT: Percheziţii la persoane suspectate de trafic de droguri!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.