0:00

DIICOT: Percheziţii la persoane suspectate de trafic de droguri!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, au efectuat, marţi, 7 februarie, 11 percheziții, pentru „destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, de mare risc și de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2016, pe raza orașului Gura Humorului și a municipiului Câmpulung Moldovenesc, s-a constituit un grup infracțional, format din 9 persoane, care a avut ca scop procurarea de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv din străinătate, pe care le comercializa ulterior consumatorilor, în diverse gramaje. S-a reținut că drogurile erau procurate din Spania și Olanda fiind introduse în țară în colete, expediate pe numele lor și preluate de către diverși intermediari. În aceeași cauză, pe parcursul cercetărilor, au fost realizate 14 capturi de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, însumând aproximativ 300 de grame”, potrivit sursei citate.

Cu ocazia perchezițiilor, s-au descoperit şi confiscat aproximativ 33.600 de lei, 74 de grame de substanțe interzise, cantități însemnate de anabolizanți, un pistol cu gaze, 3 minicântare electronice (utilizate de obicei în porționarea cantităților de substanțe interzise), foițe tip OCB pentru confecționarea țigaretelor, telefoane mobile și cartele telefonice susceptibile a fi folosite activitățile infracționale.

La sediul DIICOT Suceava au fost aduse, în vederea audierii, 22 de persoane. La acțiuni au participat polițiști din cadrul IPJ Suceava și jandarmi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPersoanele evacuate din Dreptu (Poiana Teiului) au revenit acasă!
Articolul următorFOTO „Ghimpl-Netotul” – o nouă premieră la Teatrul Tineretului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.