reclama autocenter

Începând cu anul 2021, persoanele cu handicap au dreptul la decontarea cheltuielilor cu combustibilul și să folosească propria mașină sau pe cea a familiei. Până acum, persoanele cu dizabilități beneficiau de transport gratis doar cu trenul sau autobuzul,  pe parcursul unui an întreg.

Sunt 7.000 de nemțeni încadrați în grad de handicap grav și 9.000 cu grad accentuat vizați de noua reglementare, din toți cei 18.500 aflați în evidență, care trebuie doar să depună o cerere prin care optează pentru una din facilități. „În acest an sunt facilități suplimentare, conform HG 118/2020, pentru persoanele cu dizabilități încadrate în gradul grav și accentuat. În premieră, aceștia pot obține decontarea bonurilor de carburant aferente călătoriilor pe care le vor efectua cu mașina personală sau a familiei, până acum fiind decontate doar biletele de călătorie auto sau CFR. Pentru a obține această facilitate, persoanele cu dizabilități sau reprezentanții legali ai acestora vor trebui să depună o cerere la sediul DGASPC Neamț sau pe adresa de e-mail sesbas2019@gmail.com , prin care vor solicita pentru 2021 fie bilete de călătorie, (ca până acum – pentru mijloace de transport în comun auto sau CFR), fie decontarea consumului de carburant pentru deplasările cu autoturismul”, a precizat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială Neamț.

Cererile pot fi depuse la sediul instituției sau prin poșta electronică începând cu data de 15 ianuarie 2021. Suma maximă ce va fi decontată pe întreg anul în cazul deplasărilor cu mașina personală este de 1.500 lei, constând în 24 deplasări cuvenite persoanelor cu handicap grav și de 750 lei (12 deplasări) pentru persoanele cu handicap accentuat. Pentru decontarea cheltuielilor trebuie depuse cereri și bonurile de combustibil la DGASPC Neamț, în decurs de maxim 60 de zile de la efectuarea deplasărilor sau a călătoriilor. Sumele vor intra în conturile beneficiarilor în termen de 45 de zile după procesarea documentelor, potrivit aceleiași surse.

C.I.

Articolul precedentCele mai frecvente intrebari adresate unei firme de servicii funerare
Articolul următorTrei zile cu lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului