După ce Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere își mențin valabilitatea, chiar dacă expiră în perioada stării de urgență, mulți cititori ne-au întrebat dacă și Inspecția Tehnică Periodică are același regim. Ei bine, nu! ITP trebuie să fie valabilă, altfel Poliția Rutieră retrage plăcuțele de înmatriculare și aplică amenzi între 1305 și 2900 de lei.

Unitățile Registrului Auto Român și Stațiile ITP din toată țara funcționează, iar pentru activitatea să nu le fie perturbată s-au luat câteva decizii la nivelul Ministerului Transporturilor.

Având în vedere situația specială existentă, în vederea limitării deplasărilor și a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP și a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni”, se arată în comunicatul RAR. ”Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea stațiilor ITP și a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni.

În consecință, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 își extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent”.

C.M.

Articolul precedentŞTIRI OFICIALE: A fost actualizat modelul declarației pe propria răspundere
Articolul următorAparat de testare a coronavirusului pentru spitalul din Târgu Neamţ