Primarul Daniel Harpa a convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local Târgu Neamţ astăzi, 26 martie. Din cauza stării de urgenţă şi a introducerii mai multor măsuri şi restricţii, a fost prima şedinţă desfăşurată online, la ea fiind prezenţi doar 7 aleşi locali, cu restul comunicându-se printr-o cameră web instalată la domiciliul acestora. Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel referitor la alocarea unei sume pentru achiziţionarea unui aparat de testare a coronavirusului, pentru spitalul din Târgu Neamţ.

“Am convocat această această şedinţă de îndată şi după cum vedeţi, şi online, pentru a aproba câteva proiecte. Trebuie să alocăm o sumă de bani la spitalul din Târgu Neamţ, pentru achiziţionarea unui aparat de testare a coronavirusului. Este vorba de alocarea sumei de 435.000 de lei către spital, care este obligat să-l achiziţioneze şi să funcţioneze în cel mai scurt timp. Totodată, va fi achiziţionat şi un container dotat cu toaletă, chiuvetă, paturi, unde se va folosi acest aparat de testare”, a informat primarul Daniel Harpa.

Mai multe detalii despre această investiţie le-a oferit ec. Carmen Tanasă: „Datorită stării de urgenţă decretată la nivel de ţară s-a impus necesitatea şi nevoia achiziţiei unui aparat de testare a Coronavirusului şi un container pentru triaj pacienţi. La nivel de buget al oraşului s-au identificat ca surse de la creditele pentru asociaţii şi fundaţii, care s-au diminuat cu 485.000 de lei şi s-au redistribuit astfel. Pentru Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, 50.000 de lei, iar 435.000 de lei se vor aloca spitalului orăşenesc, în vederea achiziţionării celor două echipamente”. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

  1. Știu că nu se va publica acest anunț, dar nu înțeleg diferențele???
    La Iași a fost achiziționat de Casa Share cu 55.000 euro, din Coreea de Sud.
    La Neamț costa 100.000 euro!!!!

Comments are closed.