Primarul Daniel Harpa a convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local Târgu Neamţ astăzi, 26 martie. Din cauza stării de urgenţă şi a introducerii mai multor măsuri şi restricţii, a fost prima şedinţă desfăşurată online, la ea fiind prezenţi doar 7 aleşi locali, cu restul comunicându-se printr-o cameră web instalată la domiciliul acestora. Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel referitor la alocarea unei sume pentru achiziţionarea unui aparat de testare a coronavirusului, pentru spitalul din Târgu Neamţ.

„Am convocat această această şedinţă de îndată şi după cum vedeţi, şi online, pentru a aproba câteva proiecte. Trebuie să alocăm o sumă de bani la spitalul din Târgu Neamţ, pentru achiziţionarea unui aparat de testare a coronavirusului. Este vorba de alocarea sumei de 435.000 de lei către spital, care este obligat să-l achiziţioneze şi să funcţioneze în cel mai scurt timp. Totodată, va fi achiziţionat şi un container dotat cu toaletă, chiuvetă, paturi, unde se va folosi acest aparat de testare”, a informat primarul Daniel Harpa.

Mai multe detalii despre această investiţie le-a oferit ec. Carmen Tanasă: „Datorită stării de urgenţă decretată la nivel de ţară s-a impus necesitatea şi nevoia achiziţiei unui aparat de testare a Coronavirusului şi un container pentru triaj pacienţi. La nivel de buget al oraşului s-au identificat ca surse de la creditele pentru asociaţii şi fundaţii, care s-au diminuat cu 485.000 de lei şi s-au redistribuit astfel. Pentru Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, 50.000 de lei, iar 435.000 de lei se vor aloca spitalului orăşenesc, în vederea achiziţionării celor două echipamente”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPermisele de conducere expirate își mențin valabilitatea, dar Inspecția Tehnică Periodică trebuie făcută
Articolul următorŞTIRI OFICIALE: 153 de cadre medicale confirmate cu COVID-19 în toată ţară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Știu că nu se va publica acest anunț, dar nu înțeleg diferențele???
    La Iași a fost achiziționat de Casa Share cu 55.000 euro, din Coreea de Sud.
    La Neamț costa 100.000 euro!!!!

Comments are closed.