reclama autocenter

telegondola

Vremea prea bună din această iarnă și încheierea sezonului estival mai devreme de 1 septembrie au făcut ca Perla Invest, societate a cărei acționar este Consiliul Local Piatra Neamț, să nu ajungă în 2013 nici măcar jumătate din nivelul de încasări sperat de conducerea societății. În schimb, datoriile curg, iar managerul încă mai speră în relansare și în găsirea unor investitori care să pună pe picioare turismul din Piatra Neamț, domeniu de activitate bun de bătut cu pumnul în piept dar pus pe chituci de economia de piață și de cheltuielile care depășesc cu mult veniturile.

Perla Invest a încheiat 2013 cu un minus operațional de 4 milioane de lei, provocat de diferențele de curs valutar, spune conducerea societății, însă s-a întâmplat și un lucru bun. Creditul în euro plătit de Primărie pentru Perla Invest a fost denominat, iar economia adusă la bugetul societății este de 240.000 de lei.

”Din punct de vedere financiar există un minus de 4 milioane provocat de diferențele de curs, dar și din cauza încheierii premature a sezonului de vară și din cauza lipsei de zăpadă din această iarnă. Din păcate, vremea nu ne-a ajutat să fim pe profit. Ca planuri de viitor avem ca target aducerea companiei pe profit, dar acest profit, dacă va fi, se va vedea abia pe 30.06 când se va face un bilanț. Un astfel de profit ne-ar ajuta să accesăm mai ușor proiecte cu fonduri europene, pentru acoperirea bazinelor de exemplu sau pentru amenajarea terenului de fotbal. De asemenea sperăm în vinderea unor pachete turistice și în găsirea unui investitori pentru finalizarea hotelului de pe Cozla. Împreună cu primăria Piatra Neamț sperăm în finalizarea pârtiei Cozla 2, în acest fel am avea aproape 4 kilometri de domeniu skiabil, iar odată cu implementarea sistemului de iluminat pe pârtia nouă am schimba și sistemul de pârtia Cozla 1 și l-am înlocui cu unul nou, cu leduri, iar consumul de energie ar fi mult mai mic, deci cheltuielile s-ar optimiza. Deocamdată mai avem încă de încasat de la chiriașii telegondolei aproximativ 400.000 de lei, iar ca debite îl avem pe cel către Apa Serv, de 300.000 de lei, eșalonat și pe cele către Finanțe de 500.000 de lei și către furnizorii de nergie și gaz, de aproximativ 100.000 de lei, ambele eșalonate. Pentru iarna 2013-2014 avem programate concursuri  cu sănii, concursuri de ski, snowboard, biciclete pe zăpadă, inclusiv festivalul Piatra pe Zăpadă, dar din păcate încă nu este zăpadă. Vânzările sunt cu mult sub așteptări, sunt la mai puțin de jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Cătălin Goldan, manager SC Perla Invest.

Perla Invest încă speră că vor veni și vremuri mai bune. Între timp conducerea societății preia, prin intermediul hotărârilor Consiliului Local tot ceea ce înseamnă terenuri pe care funcționează inclusiv stâlpii de la telegondolă sau unde este ridicat vestitul hotel de pe Cozla pentru a fi trecute în patrimoniul companiei. (I. CĂLIN)

Articolul precedentFurturi rezolvate la Piatra Neamţ
Articolul următor”Telenovela” transferului lui Marc continuă