reclama autocenter

karina uta

Karina Uță: „Totul se transformă atunci când ating prima clapă.”

Karina Uță este un model pentru adolescenții de vârsta ei. Nu o spune ea pentru că dă dovadă de o modestie rară, dar drumul pe care l-a lăsat în urmă nu poate să oglindească decât viitorul frumos pe care acestă tânără îl va întâmpina. Karina Uță are 15 ani și este din Piatra Neamț. Se știe atrasă de muzică odată cu primele amintiri care-i vin în minte. Se juca pe claviatura de la orga tatălui ei. Joaca aceasta a urmărit-o până în clasa a I-a când a realizat că nu este la școala potrivită. Acolo unde a fost înscrisă nu găsea muzica, așa că, la susținerea părinților, a hotărât să meargă la Liceul de Artă „Victor Brauner”. Aici, așa după cum mărturisește, și-a găsit sensul și… pianul. Instrumentul cu care se identifică.

„Îmi place foarte mult pianul. Eu nu spun că mă duc să cânt la pian. Eu cânt cu pianul”, a spus Karina. Până acum a participat la numerose concursuri naționale de muzică și a avut un parcurs deosebit. Cele mai importante le consideră participările la Olimpiadele Naționale de Interpretare Instrumentală. Nu s-a întors lipsită de răsplată. În clasa a VII-a a reușit să urce pe prima treaptă a Olimpiadei Naționale – Arte – Pian. În spatele acestor pași a sacrificat mult, dar știe că totul a fost făcut din plăcere și că s-a meritat. „Este multă muncă, dar talentul și plăcerea scurtează drumul studiului. În copilărie am încercat să le explic celor de anii mei de ce studiez atât de mult. Le-am spus tuturor că îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu puțini au fost cei care n-au înțeles, dar în timp prieteniile au început să se construiască în jurul muzicii, în jurul oamenilor care înțeleg acestă lume. Nu poți obliga pe nimeni să fie atras de un lucru pe care nu îl place sau nu îl înțelege. Pentru mine totul se transformă când atunci când ating prima clapă”, a adăugat Karina.

Spune că acest drum este unul frumos, dar îi sfătuiește pe cei care vor să-l aleagă să se gândească la faptul că este nevoie și de sacrificiu, iar copilăria nu este ocolită nici ea. „Nu-mi pare rău că am sacrificat anumite momente din copilărie. Am avut tot timpul alături de mine niște oameni minunați care m-au ajutat necondiționat și m-au susținut văzând că ceea ce fac e tot ceea ce-mi doresc. În viitor nu mă văd făcând altceva. Îmi doresc să cânt pe marile scene și să fiu sănătoasă ca să-mi pot îndeplini visul”, a mai spus Karina. În inima acestei fete este o „primăvară muzicală” pe care o îmbogățește cu fiecare rod cules din clapele instrumentului ei preferat. (M. TEODOROF)

Articolul precedentANI a schimbat managerul la Spitalul din Bicaz
Articolul următorCele mai mici prețuri

1 COMENTARIU

  1. Bravo Karina! Este colega mea si pentru mine este un model! Chiar merita tot ceea ce traieste si toate premiile pe care le primeste! 🙂 :*

Comments are closed.