0:00

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, a organizat, în perioada 27 martie-14 aprilie, cea de a șaptea ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, proiect cultural-educativ demarat în 2017, pentru a promova creaţiile elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi pentru o mai bună cunoaştere a operei și a personalității pictorului pietrean Nicolae Milord.

Concursul, s-a desfășurat pe două secţiuni, pictură şi grafică, iar din juriu au făcut parte Emil Nicolae (președinte de juriu, critic de artă), Ștefan Potop (pictor, președintele filialei Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România), Arcadie Răileanu (pictor, fost profesor în cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț) și Carmen Elena Nastasă (manager Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamţ).

Performanțele claselor de pictură ale Școlii Populare de Artă Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Marele premiu al Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord” 2023

Festivitatea de premiere a avut loc odată cu vernisarea expoziţiei rezultată în urma concursului, pe 4 aprilie 2023, la Biblioteca Județeană Neamț. Laureata Marelui Premiu este Cristina Mihai, reprezentantă a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț (clasa, prof. Cristian Bistriceanu). La secțiunea Pictură, premiul I a fost acordat Teodosiei Apetroaei (14 ani, Școala de Arte Botoșani), premiul II a revenit Mariei Bâdașcu (17 ani, Școala de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila). S-au acordat două premii III, pentru Maria Cristina Dincă (Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” Târgoviște) și Daniela Aiordăchioaie (Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați).

La secțiunea Grafică au fost acordate doar două premii: premiul II a fost adjudecat de Gabriel Smărăndache (21 ani, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Cornetti” Craiova) și premiul III a revenit Laurei Tudorică (Școala Populară de Artă București).

Performanțele claselor de pictură ale Școlii Populare de Artă Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Marele premiu al Concursului Naţional de Pictură şi Grafică „Emancipare”

A III-a ediţie a Concursului Naţional de Pictură şi Grafică „Emancipare” organizat de Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu s-a finalizat pe 19 mai 2023, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, cu vernisajul expoziţiei şi premierea celor mai bune lucrări participante. Laureata competiției a fost desemnată pietreanca Ana Paula Buruiană, reprezentanta Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. La concurs au participat 53 de elevi ai școlilor populare de arte și centrelor culturale din 17 județe (Cluj, Brăila Sibiu, Vâlcea, Botoșani, Galați, Vrancea, Suceava, Neamț, Tulcea, Argeș, Mureș, Bihor, Dolj, Maramureș, Alba, Gorj). (G.S.)

Articolul precedentDin vară, chiriile la locuinţele sociale din Piatra-Neamţ vor fi majorate
Articolul următor3 ponturi despre cum să te pregătești adecvat pentru o călătorie cu animalul de companie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.