De la 1 iunie anul acesta, nivelul chiriilor la locuinţele sociale din Piatra-Neamţ va fi mai mare cu 13,8%, prin aplicarea indicelui inflaţiei pentru 2022. Este o formalitate care va aduce mai mulţi bani la bugetul local, dar în acelaşi timp va scoate mai mulţi bani din buzunarele beneficiarilor din oraş, adică al familiilor cu venituri reduse.

Din vară, chiriile la locuinţele sociale din Piatra-Neamţ vor fi majorate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit legislaţiei în vigoare, nivelul maxim al chiriei este de 10% din venitul net lunar, pe familie, calculat pe ultimele 12 luni. Tot legislaţia prevede şi această indexare cu rata inflaţiei. Proiectul urmează să fie supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de mâine, 30 mai.

Din vară, chiriile la locuinţele sociale din Piatra-Neamţ vor fi majorate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste vorba despre chiriile aplicabile locuinţelor din cartierele sociale Speranţa – strada Izvoare şi Văleni – strada Gheorghe Asachi. Potrivit anexei la proiectul de hotărâre, chiria lunară în Speranţa va fi cuprinsă între 97,54 lei/lună şi 177,07 lei/lună, iar în vilele din Văleni, va fi de 96, 27 de lei/lună, după aplicarea ratei inflaţiei.

Angela Croitoru

Articolul precedentProces pentru uciderea cumnatului
Articolul următorPerformanțele claselor de pictură ale Școlii Populare de Artă Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.