perchezitii-01Poliţişti din Iaşi şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au efectuat, duminică, 9 octombrie, 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda ”Accidentul”. Acţiunile au avut loc în Penitenciarul Iaşi şi în municipiul Dorohoi (Botoşani).

„Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda «Accidentul». Astfel, din cercetări, a reieşit că, în perioada martie – septembrie,  una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda «Accidentul», 7 persoane din municipiul Iaşi”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Iaşi, citat de IGPR.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, urmând ca, astăzi, 10 octombrie, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.

Alte 3 persoane sunt cercetate în libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune. Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei.

La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză. (ZCH NEWS)

Articolul precedentProtestele angajaților din Sănătate încep cu cheltuieli
Articolul următorCătălin Drăguşanu s-a înscris în PNL
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.