0:00

Percheziții la Rezervele Statului Podoleni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a făcut noi descinderi în județ, iar de această dată au fost luate în vizor Rezervele Statului de la Podoleni. Sunt acuze de corupție referitoare la fraudarea unor concursuri de angajare la unitatea menționată. Deocamdată nu au fost emise mandate de aducere, cercetările continuându-se in rem.

Perchezițiile au avut loc pe 5 mai în cadrul unui dosar penal unde se efectuează cercetări pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și delapidare. Oamenii legii au descins la trei locuințe ale unor persoane fizice dar și la sediul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale-Unitatea Teritorială 330 Podoleni.

În urma efectuării activităților autorizate au fost ridicate documente cu privire la organizarea, în perioada 2022-2023, a două concursuri pentru ocuparea unor posturi în cadrul unității și cu privire la modul de gestiune a rezervelor de stat. Totodată au fost ridicate medii de stocare pentru care se vor solicita ulterior autorizații de percheziție informatică”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Acțiunea s-a desfășurat cu suportul IPJ Neamț-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Operațiuni Speciale Neamț.

(G.S.)

Articolul precedentExtrădat din Italia pentru un cincinal de închisoare
Articolul următorImagini de la vizita premierului Nicolae Ciucă în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.