Percheziţii la persoane acuzate de trafic de minori şi trafic de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, în zilele de 21 şi 22 noiembrie, percheziţii în Podu Iloaiei şi Holboca (ambele judeţul Iaşi), la persoane bănuite de „trafic de minori şi trafic de persoane”, potrivit unor comunicate de presă ale Poliţiei Române (IGPR).

La Podu Iloaiei au fost vizate locuințele unui bărbat de 27 ani şi a unei femei de 45 de ani, de unde „au fost ridicate în vederea cercetărilor laptop-uri, telefoane mobile, cartele SIM, documente și înscrisuri”.

„Din primele cercetări, a reieşit faptul că, din 2013 şi până în prezent, cei doi ar fi recrutat, transportat şi cazat tinere din mai multe judeţe, dintre care una minoră, în vederea exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei în Germania şi Italia, cu scopul obținerii de sume de bani. Faţă de una dintre persoane,  magistrații Tribunalului Iaşi au dispus arestarea preventivă,  iar faţă de cea de-a doua a fost instituită măsura controlului judiciar”, se specifică în comunicat.

În al doilea caz, acțiunea a vizat probarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi de 32 ani, respectiv de 34 de ani. În urma percheziţiilor, „au fost găsite două tinere majore și o minoră de 16 ani, despre care s-a stabilit că, începând cu luna octombrie anul curent, ar fi fost exploatate sexual, pe raza municipiilor Iași și Brăila. Pentru recrutarea clienților, bărbaţii ar fi publicat anunțuri pe un site. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, cartele SIM şi sume de bani. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2013 şi până în prezent, cei doi ar fi recrutat, prin violenţă şi ameninţări, în vederea exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituţiei în România, Marea Britanie, Franţa şi Spania, 6 tinere, dintre care o minoră, în scopul obţinerii de sume mari de bani”, potrivit IGPR.

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDr. Tudor Sălăvăstru, proaspăt consilier local: „Urmează să mă acomodez”
Articolul următorShopping City Piatra-Neamț – inaugurare „asezonată” cu mega-oferte!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.