pietricica turism

odek cainele anti tabacCasa unui om de afaceri, în vârstă de 55 ani, din Roman, şi două puncte de lucru ale firmei administrate de acesta au fost percheziţionate, în ziua de 20 ianuarie, de ofiţerii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, în baza mandatelor emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Roman.

“Astfel, la punctele de lucru ale societăţii cu obiect de activitate comerţ cu amănuntul, din str. Miron Costin şi Mihai Viteazu au fost identificate 190 pachete de ţigări, fără timbru de proveninţă, care ar trebui supuse unui control vamal”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

“Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării verificărilor, urmând ca Direcţia Regională Vamală Iaşi să stabilească prejudiciul cauzat. În cauză sunt continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 şi complicitate la contrabandă prevăzută de articolul 48 din Codul Penal raportat la art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006”.

La percheziţii a fost folosit  câinele Odek (foto), dresat special pentru a găsi produsele din tutun. (C.M.)