Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureş au efectuat 14 percheziţii domiciliare în Suceava, Vaslui și alte 3 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic internațional de cocaină și ecstasy.

perchezitii-DIICOTAstăzi, 15 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Maramureş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare.

La activităţi au participat poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui, polițiști și jandarmi din Maramureş, precum şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Cluj.

Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale de trafic internațional de droguri de mare risc, precum cocaină, comprimate MDMA şi ecstasy. Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi introdus droguri în ţară şi le-ar fi distribuit, fie direct, fie prin intermediari.

De asemenea, membrii grupării și-ar fi creat legături bine structurate în mai multe ţări din comunitatea europeană, precum și în state din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor grupări transfrontaliere de trafic internaţional de droguri periculoase.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis. Mai multe persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciul Român de Informaţii.

 

Articolul precedentCeahlăul nu s-a înscris în Liga a II-a!
Articolul următorIsteţii Moldovei, premiaţi de stat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.