Percheziții în Piatra Neamț și alte patru județe în căutare de arme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 6 octombrie, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu polițiști din Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în municipiul București și județele Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, pentru identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme neletale, deoarece existau suspiciuni că acestea urmau să fie transformate în arme letale.

În Neamț a avut loc o singură percheziție, în Piatra Neamț, dar nu au fost făcute publice alte informații până în acest moment.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 61 de arme neletale supuse autorizării și 28 de recipiente cu substanțe iritant-lacrimogene, destinate armelor neletale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Activitățile desfășurate au vizat administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme neletale supuse autorizării, deținute fără drept. Facem precizarea că deținerea unor astfel de arme de către persoane neinițiate în manipularea corespunzătoare a armelor poate constitui un real pericol atât pentru posesori, cât și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, existând riscul ca acestea să fie folosite pentru facilitarea comiterii altor fapte prevăzute de legea penală sau pentru a fi transformate în arme cu potențial letal”, a declarat inspector principal Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al IGP România.

Nu au fost făcute rețineri sau arestări. Vom reveni cu detalii în funcție de evoluția anchetei.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Casă bătrânească distrusă de flăcări
Articolul următorSistări ale gazelor naturale în Buhuși
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.