0:00

Percheziții în Neamț, Iași și Bacău. Prejudiciu total de aproape 1.5 milioane de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informații22 de percheziții domiciliare au fost efectuate miercuri, 9 februarie, în județele Neamț, Iași și Bacău pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat de utilaje agricole şi autoturisme din Italia și Franța. La operațiune au participat Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Birocului de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017 până în prezent, membrii grupului infracţional organizat au sustras, pe timp de noapte, utilaje agricole şi autoturisme de la diferite persoane fizice sau juridice de pe teritoriul statelor Uniunii Europene. Ulterior, aceștia, în mod direct sau prin intermediul unor interpuși, au introdus utilajele și autoturismele pe teritoriul României, după ce falsificarea documentelor de proveniență și de proprietate ale acestora. Documentele falsificate au fost prezentate autorităților din România, atât în vederea trecerii frontierei de stat cât și în vederea omologării și înmatriculării utilajelor și autoturismelor sustrase, după ce în prealabil acestora le-au fost modificate (șterse și reinscripționate) seriile de șasiu pentru a corespunde celor din actele contrafăcute.

Percheziții în Neamț, Iași și Bacău. Prejudiciu total de aproape 1.5 milioane de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă introducerea pe teritoriul României, utilajele și autoturismele erau comercializate către diverse persoane fizice sau juridice.

Prejudiciul estimat a fi produs prin activitatea infracțională a grupului este de aproximativ 1.500.000 euro”, precizează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Pe parcursul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate: suma de aproximativ 30.000 lei, 5 permise de conducere falsificate, cărți de identitate autoturisme în alb (țară de proveniență Italia), 22 de autoturisme (MERCEDES, MASERATI, BMW, JEEP, FIAT, Range Rover, etc.), 17 tractoare și utilaje agricole (Massey Ferguson și alte mărci italiene), 2 motociclete Harley Davidson. Valoarea totală a bunurilor ridicate în cauză este de aproximativ 1.000.000 euro.

Percheziții în Neamț, Iași și Bacău. Prejudiciu total de aproape 1.5 milioane de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

În urma audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au reținut pentru 24 ore 4 inculpați, față de ceilalți 9 inculpați fiind sipusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cei patru reținuți vor fi prezentați, astăzi, 10 februarie, Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Bacău, I.P.J. Iași (S.I.C., S.I.C.E.), I.T.P.F. Iași, luptătorilor din cadrul S.A.S. Iași și jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași și Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Angela Croitoru

Articolul precedentO fetiță de 7 ani în comă după ce a fost lovită de o mașină în timp ce se afla pe trotinetă
Articolul următorȘtire actualizată. Piatra Neamț. Trei autoturisme au intrat în coliziune în fața Stației de Ambulanță. Patru răniți dintre care doi copii.
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.