Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi tineri din Bacău, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, luni, 11 octombrie.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au desfășurat 4 percheziţii, în județul Bacău, la cei doi bărbați bănuiți de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, luni, 11 octombrie.

Potrivit DIICOT, în perioada 2016 – 2021, aceştia „au racolat, prin utilizarea metodei ,,loverboy” sau prin promisiunea unui loc de muncă bine plătit, prin inducere în eroare și prin amenințări cu acte de violență, mai multe persoane vătămate, pe care le-au obligat să practice prostituția pe teritoriul Italiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Irlandei de Nord și României“.

Clienții erau racolați prin intermediul unor site-uri, iar unul dintre cei reţinuţi avea rolul de a  transporta fetele la locuințele acestora.

Una dintre fetele ce a căzut victimă celor doi proxeneţi, aflată pe teritoriul Marii Britanii, a reușit să contacteze autoritățile române, iar, în urma colaborării cu omologii britanici, aceasta a fost salvată și repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Ieri, 12 octombrie, magistraţii Tribunalului Bacău au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bacău și Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, al Biroului Atașatului de Afaceri Interne și al Poliției Metropolitane din Londra.

Angela Croitoru

Articolul precedentVideo. Galerie foto. Opt echipaje au muncit toată noaptea la stingerea unui incendiu la un uscător de floarea soarelui
Articolul următorSuspect de proxenetism din Iași reţinut după percheziţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.