pietricica turism

mascatiDupă ce, ani de zile, şi-au pus la punct o adevărată reţea, organizată până la nivel de detaliu, braconierii ştiuţi de toată lumea din Ceahlău şi Bistricioara, au fost treziţi de mascaţi, în dimineaţa de 27 mai.

„În urma celor 10 perchiziții efectuate, au fost ridicate și confiscate 52 de bucăți de plasă de pescuit, dintre care 15 cu fir textil și 37 monofilament, în lungime totală de 1.750 metri, 46,2 kg de pește și 73 de pachete de țigări, având aplicat timbrul Republicii Moldova, susceptibile a proveni din contrabandă. Persoanele au fost conduse la sediul Poliție, cercetările fiind în curs de desfășurare”, a precizat subibspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

La acţiune au participat şi reprezentanţii asociaţiei „Lupul Cenuşiu”, care au fost în zona Portului Bicaz, încă de la 3 dimineaţa, şi au găsit, împreună cu poliţiştii, 250 de metri de plasă monofilament.

Plasa era legată de pontonul aparţinând Romsilva Neamt şi era întinsă chiar prin faţa pontonului Poliţiei TF!!!”, a declarat Raul Papalicef, şeful Asociaţiei Lupul Cenuşiu.

Neoficial, am aflat că printre cele cinci persoane duse la audieri se află şi un angajat al Ocolului silvic Galu, amator de peşte proaspăt. Oricum faptul că bărbaţii aveau un furnizor stabil de plase – un moldovean care le aducea şi ţigări – şi deţineau asemenea cantităţi (totuşi 52 de bucăţi nu mai înseamnă că le montau aşa într-o doară, când li se făcea poftă de peşte), arată că erau pregătiţi permanent în cazul în care o parte din plase ar fi fost găsite în lac şi confiscate. Cât despre faptul că plasa găsită de membrii asociaţiei de vânătoarea era legată de pontonul Direcţiei silvice şi trecea pe sub nasul poliţiştilor de la transporturi, orice comentariu este inutil. Fiecare înţelege ce este de înţeles, cât ai spune „peşte”.

 1. MIRCEA

1 COMENTARIU

 1. Felicitari!!! In sfarsit dupa ani de zile vedem o actiune asa cum trebuie ,demna de un stat european. Desi ii stie toata lumea pe mafiotii braconieri de pe axa Ceahlau-Bistricioara -Poiana Teiului pote ca trebuia sa-i nominalizeze .
  Hai sa-i amintim noi pe cei prinsi ieri :
  – Viorel Tifui zis "Tif " se ocupa in cadrul gruparii cu filajul pazei si a organelor de control . Era si un fel de zapciu care cica strangea peste de la plasari pentru seful de post Mitica Tepes. In realitate bietul Mitica nu vedea nici o coada de peste.
  – Nelucu Ciucanu zis" Bosoi " recidivist, seful gruparii de la Ceahlau si cel care a pus bazele braconajului in zona.
  – Mos Panea – la el s-a gasit cea mai mare cantitate de plasa
  -Fratii Corduneanu , recidivisti si temuti braconieri atat cu plase dar mai ales cu fieru.
  – A "scapat " misterios seriful bistricioarei Tarzanel care daca tot s-a incaltat cu un dosar acu o luna s-o fi gandit ca poate-i bine sa aiba si colegii lui.
  Urmeaza spre binele zonei, Chiruta, Chisoc, Gica Schiopu( distribuitorul), Marius Andries , Maroko Piratu etc, cu alte cuvinte mai e de treaba la Ceahlau.

Comments are closed.