Percheziție în casa unui hoț, 20.000 de lei ridicați de poliție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCasa unui bărbat de 42 de ani, suspect în mai multe dosare de furt, a fost percheziționată, în ziua de 23 septembrie de polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Piatra-Neamț.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe bunuri, printre care aproximativ 20.000 de lei, telefoane mobile și cartele telefonice”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Din investigații a reieșit faptul că persoana bănuită ar fi comis mai multe furturi din locuințe, cu modul de operare „chei potrivite”. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț”.

În ziua de 24 septembrie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Piatra-Neamț, cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța a decis: ”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Zaharia Nicolae, fost Pintilie, …, aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 5685/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (două acte materiale), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 24.09.2020 şi până la data 23.10.2020, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”.

Imediat ce i s-a comunicat hotărârea instanței, Nicolae Zaharia a contestat-o, urmând ca Tribunalul Neamț să decidă dacă menține măsura arestului preventiv sau optează pentru o măsură mai blândă.

C.M.

 

Articolul precedent5.670 de misiuni ale jandarmilor nemțeni în acest sezon estival pandemic
Articolul următorCulegători autorizați de trufe amendați cu 4.000 lei