0:00

Chiar dacă viața sportivă, culturală și socială a fost aproape inexistentă în ultimele luni, jandarmii nemțeni au avut mai multă activitate în sistem integrat cu alte structuri. Într-un bilanț al rezultatelor pe cele trei luni estivale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț prezintă creșteri semnificative ale misiunilor derulate împreună cu alte structuri de ordine – 122 de misiuni, adică mai mult cu 117% față de anul trecut. Misiunile au fost derulate în parteneriat cu IPJ Neamț, Parchetul și DIICOT Neamț, ISU Neamț, cu ISCTR, cu asociații de vânătoare și pescuit sportiv, cu executorii judecătorești.

5.670 de misiuni ale jandarmilor nemțeni în acest sezon estival pandemic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au fost executate 5.670 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, misiuni în cooperare sau colaborare, pază și transporturi, 12 fapte penale și 731 de amenzi în valoare de 174.000 de lei, precizează IJJ Neamț. Cele mai multe (495) au fost date pentru scandaluri publice, pentru activități comerciale desfășurate ilegal, dar și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Au mai fost constatate 12 infracțiuni de lovire și furt, sesizările fiind trimise Poliției spre competentă soluționare.

Jandarmii au fost chemați să intervină în 272 de conflicte minore, de căutare și salvare a persoanelor rătăcite în zone montane, scandaluri familiale sau publice. „Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii publice, gestionarea în bune condiții a manifestațiilor din spațiul public cu accent pe respectarea regulilor igienico – sanitare stabilite în contextul epidemiologic, prevenirea și descurajarea săvârșirii oricăror fapte care pot genera tulburarea ordinii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale față de cei care comit fapte antisociale au fost obiectivele care au stat la baza planificării, coordonării și executării activităților și misiunilor jandarmilor nemțeni pe timpul sezonului estival 2020, respectiv 17 iunie – 14 septembrie. Pentru ducerea la îndeplinire a acestor obiective, zilnic, aproximativ 110 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au fost angrenați în misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, pază și transporturi de bunuri și valori și au acționat atât independent cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, a transmis biroul de presă al IJJ Neamț.

A.H.

Articolul precedent25 septembrie: În Neamț s-a depășit pragul de 3.000 de bolnavi Covid. Record național de 508 pacienți în ATI
Articolul următorPercheziție în casa unui hoț, 20.000 de lei ridicați de poliție

1 COMENTARIU

  1. Dupa cu este exemplificat si in fotografiile trimise , majoritatea din asa zisele misiuni sunt de contemplare a unor activitati in mediul outdoor. Nu contestam misiunile de ordine publica unde sa zicem ca luati note maxime dar, in rest sunteti inexistenti.

Comentariile sunt închise.