Dumitru Ionel Udilă (42 de ani), un personaj cunoscut în Roman, mai ales pentru că percepea taxe de protecţie şi era extrem de agresiv dacă nu le primea la timp, a fost prins de poliţişti, în ziua de 19 aprilie 2021, în Piatra-Neamţ. El era căutat la nivel naţional, pentru că se sustrăgea de la punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă emis pe 9 aprilie, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj.

În fapt, în cursul anului 2017, cel în cauză împreună cu mai mute persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, al cărei scop ar fi fost obţinerea unor foloase injuste prin acţiuni de ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor societăți comerciale din municipiul Roman, care administrau săli de jocuri de noroc. Aceștia ar fi amenințat cu acte de violență atât angajații care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât și clienții. Prin aceste acțiuni, ar fi determinat reprezentanții acestor săli să le achite taxă de protecție”, a precizat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În luna martie a acestui an, Dumitru Udilă a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce-a înjunghiat două persoane în sala de aşteptare de la urgenţă, din cadrul Spitalului Roman.

La data de 04.09.2019, în jurul orei 02,52, pe fondul unor conflicte anterioare, inculpatul Udilă Dumitru Ionel a intrat în sala de aşteptare a UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe Roman, unde se afla numitul Nastasă Dănuţ, l-a ameninţat pe acesta cu moartea şi l-a lovit imediat cu piciorul drept şi cu lama unui cuţit în zona capului şi a mâinii stângi, cauzându-i leziuni ce necesită pentru vindecare circa 18-20 zile de îngrijiri medicale. Fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunilor de tentativă de omor şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, se arată în rechizitoriu.

C.M.

Articolul precedentPatru veterani de război vor fi premiaţi la împlinirea a 100 de ani
Articolul următorUn bursuc “rătăcit” într-un bloc de pe Petru Rareş, eliberat pe Cozla (video)