papagalii fara bilet

Ziceam ieri de un nene cumătru` cu pepededeu care-i vorba să se vază la cearcăn cu oarece inși curioși de prin parchete și trebonaluri pentru oarece moșmande bărboase făcute cu ceva vreme în urmă. Că domnu` în cauză se pare că, n-o fost de capu` lui, e lesne de înțeles, mai cu seamă că acuma se bârfește la greu, bașca se pun pariuri pă cine o să dea pe goarnă pomenitul de mai sus. Acuma trecem peste bârfa generală că pepededeii stau cu frica în sân și den motive de oarece sifoneală, dar și de oarece tovărășie, pentru că am mirosit și alți creștini, preteni cu pepededeii dar de la alte partiduri, care s-au înfruptat din oarece foloase necuvenite pă persoană fizică dă interes. Oare s-o mai fi găsind Rudotel pă la farmacii ?

Ne zice o cumătră mai haladită la finanțuri cum că cel ce a dăschis un buluc dă anchete, recte fostu` ei șăf, nu să simte prea bine la neuron mai cu seamă după șpăgoiu` descoperit la comandă. Că săracu` el o tot zis că unu` altu` face evaziuni gheboase, ba chiar și dă cel pomenit mai sus că vine să dea cu subsemnatu`, bașca de un nene fost depotat portocaliu ajuns liberal cu săgeta-n târg, plus un nene fost prifect. Acuma noi știm că săracu` o luat la șuturi din toate părțile, numai că cele puse pe tapet de `mnealui se cam adeveresc și așteptăm, și noi, și cei pomeniți, să vedem ce iese, adică o să dăm în bobi să videm : 1. Cât degușează împricinatu`și 2. Cât au liber oamenii trimiși să-l apese pe organe. Evident răspunsul este …da, desigur !

Ne aducem aminte cu mare plăcere de domnu` Mitea, că tare băiat fain era și de comitet, bașca avea tot timpu` la el un banc bun, că ăsta den mijloc și acuma se râde pă el. Ei, nu vă zicem că știți, că l-o dat alianța la o parte, să facă loc actualului domn` prifect, navetist zilnic de două ori pe săptămână. Și ca să fie și mai și, acuma l-o dat afară de tot. Și s-o supărat domnu` Mitea de s-o dus la vicele neamț dă la penele, (adică domnu` Johannis) că el vrea țuruch la Chiatra. Acuma, e drept că nu s-o făcut mai nimica de când o plecat în pribegie, dar pe de altă parte noi credem că n-o apelat persoana potrivită. Din ce știm noi mare lucru dacă domnu` vice de la Sibiu mai prinde strânsu` strugurilor pă poziție. Așa că, noi credem că ar trebui să-si ia gându` și să aibe grijă de stupi.