* Deputatul Mihaela Stoica propune reglementarea în mod unitar a programului after-school

În mandatul 2008-2012, a făcut demersuri pentru atragerea de fonduri necesare extinderii și modernizării școlilor, grădinițelor și creșelor din Piatra Neamț. A promovat un proiect de lege privind construcția de noi unități de educație timpurie (creșe). Acum, deputatul Mihaela Stoica vine în fața pietrenilor cu un nou proiect: after-school pentru elevi. Ideea i-a venit ca urmare a discuțiilor purtate cu oamenii în ultimele săptămâni, Mihaela Stoica fiind candidatul ARD pentru un nou mandat la Camera Deputaților.

”Dacă proiectul privind construcția și modernizarea clădirilor destinate unităților de educație preșcolară se află pe circuitul parlamentar – a fost aprobat de Senat și, în următoarea sesiune, va fi aprobat și de Camera Deputaților – consider că putem continua, pe aceeași linie, și să venim cu soluții în sprijinul părinților și elevilor de la ciclul primar și chiar gimnazial. Pentru mandatul următor, prin amendamente la legea educației, putem reglementa în mod unitar programul de after-school pentru elevi. Acum, programul after-school funcționează doar în anumite școli și se derulează oarecum improvizat, fără să ofere părinților siguranța că luna viitoare sau anul viitor vor mai avea unde lăsa copiii după ore. Reglementând prin lege acest program, fiecare școală va putea derula after-school dacă va dori. Nu va fi obligatoriu, dar va fi reglementat, vor exista reguli și, mai ales, certitudini”, a declarat Mihaela Stoica.

Aceasta a adăugat că, din discuţiile pe care le-a avut cu părinții, dar și cu cadrele didactice, a tras concluzia că reglementarea after-school-ului va aduce multiple beneficii tuturor. În primul rând, copiii vor avea unde petrece câteva ore după cursuri, până vin părinții după ei, iar în acest timp vor fi supravegheați de cadrele didactice, își vor face temele și vor lua masa. În același timp, părinții vor sta liniștiți știindu-și pruncii în siguranță, mai ales că mulţi nu ar avea cu cine să-i lase acasă. Nu în ultimul rând, cadrele didactice vor avea, astfel, posibilitatea de a câștiga venituri suplimentare.

 

Articolul precedentRomașcanii așteaptă alimentele de la Uniunea Europeană
Articolul următorReviste