0:00

Pentru a scăpa de EL, România Mare, în reorganizare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* PRM va lua la bani mărunţi fiecare filială

* la Neamţ, lucrurile nu stau chiar rău: „Avem 35 de consilieri locali, un primar şi 4 viceprimari. Iar EL (CV Tudor, n.r.) spune că nu am făcut nimic”, a declarat Dumitru Badea

* primarul de Borleşti a cerut, cu lacrimi în ochi, sarcini de partid

* PRM are două obiective: 7-8% în viitoarele alegeri parlamentare şi să scape de EL

PRM Neamţ, ca, de altfel, şi celelalte organizaţii din ţară, se află în plin proces de reorganizare. Aceasta este motivată atât de căderea din graţiile electoratului, de la 25% la 1,4%, cât şi de absenţa de 8 ani din Parlament. Pentru a prezenta presei locale (pe care PRM o va curta intens în perioada următoare, ignorând mass-media centrale, care „instigă”) liniile directoare ale reorganizării, la Piatra Neamţ a fost invitat, alături de Dumitru Badea, Corneliu Ciontea, lider de vârf al PRM în urmă cu 8 ani şi, actualmente, secretar general al partidului. La Neamţ, spune Dumitru Badea, lucrurile nu stau foarte rău, cu excepţia a numai 10 localităţi. „Am făcut verificări în ultima perioadă, pentru că, trebuie să recunoaştem, de la alegerile din decembrie am avut o legătură mai slabă cu filialele. Avem 10 localităţi în care putem spune că mai sunt doar nuclee ale partidului, în condiţiile în care eu chiar mă mândream cu filiale în toate cele 84 de localităţi ale judeţului. În cursul săptămânii viitoare, vom avea întâlniri pe zone ale judeţului cu preşedinţi de filiale, consilieri locali şi alţi oameni, pentru a face un soi de inventar. Avem 35 de consilieri locali, un primar şi 4 viceprimari. Iar EL (CV Tudor, n.r.) spune că nu am făcut nimic”, a declarat Dumitru Badea, vicepreşedinte PRM.

Păstorul şi oiţele

Ca un autentic „păstor” al „românilor mari” din Neamţ (asta încă din 1991), Badea şi-a recuperat încet-încet şi „oiţele” rătăcite sub diverse alte sigle prin campaniile electorale: „Iliuţă e primarul nostru, l-am chemat aici la sediu, la judecată. Cu lacrimi în ochi, de m-a făcut şi pe mine să plâng (râde, n.r.) mi-a zis că-i trebuie bani de la judeţ, că altfel nu poate face nimic în comună. De asta nu am luat măsuri cu el. Mi-a cerut să-i dau sarcini de partid”.

Operaţiunea de la nivel naţional este una de amploare, planificată până în toamna anului viitor. Scopul este unul cât se poate de pragmatic: 7-8% la viitoarele alegeri parlamentare şi ceva pe aproape la europarlamentare. Ar mai fi un obiectiv (să scape de EL, cel care „n-a avut obraz să demisioneze după rezultatele catastrofale în alegeri” şi care „a făcut ca PRM să fie taxat de partid extremist”), dar metoda de a-l îndeplini nu pare a fi fost identificată. Sau dacă metoda există, dnii. Badea şi Ciontu nu au împărtăşit-o presei. „Va trebui să luăm aproape totul de la zero. Am solicitat fiecărei organizaţii judeţene să radiografieze situaţia din teritoriu până pe 15 octombrie. Apoi vom face alegeri la nivel comunal, până la sfârşitul anului, orăşenesc, în februarie 2014, la nivel de municipii, în aprilie 2014, iar în mai-iunie 2014, la nivelul organizaţiilor judeţene. În toamna anului 2014, ne propunem organizarea Congresului ordinar al partidului. Vrem să ne refacem structurile, dar ne propunem şi o altă relaţie cu presa, în care vom insistat mai mult pe presa locală. Cea naţională nu ne mai interesează, pentru că cei de la Bucureşti instigă”, a menţionat Corneliu Ciontu, secretarul general al PRM.

Un pic mai informat decât secretarul general Ciontu, vicepreşedintele Badea a anunţat apropiata revenire a PRM în Parlament. Aceasta se va produce prin ceea ce noi am putea, răutăcios, numi racolare, dar fostul senator PRM de Neamţ l-a numit „accept”. „Chiar dacă e prematur, vă informez că vom fi în curând în Parlament. Înainte de alegeri. Avem întâlniri, discuţii şi chiar acceptul unor parlamentari de a trece la PRM”, a dezvăluit Dumitru Badea.

 Pentru a scăpa de EL, România Mare, în reorganizare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marcel CONSTANTINESCU

Articolul precedentLa Kirileanu – program normal de funcţionare
Articolul următorRomaşcancele joacă pentru Dan Moisii