pensii neamtCasa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă, printr-un comunicat de presă, că  pune la dispoziţie 113 bilete de tratament balnear, pentru penultima serie a anului 2015. Intrarea în staţiuni este stabilită pentru perioada 15-18 noiembrie. CJP Neamţ va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică. Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate putând fi vizualizată şi la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ – din Piatra Neamţ şi Roman, cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro.

“Potrivit Ordinului Preşedintelui CNPP nr. 62/09.02.2015:

  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile.
  • Preţul maxim pe bilet de tratament balnear este de 1.388 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 3 stele.
  • Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.
  • Cererea de acordarea se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr.3), putând fi transmisă prin poştă, fax, e-mail sau se poate depune personal la casa teritorială de pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.
  • La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului). Reiterăm că biletul de trimitere este acel formular cu regim special, unic pentru servicii medicale de recuperare – reabilitare prestate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare.
  • Având în vedere că serviciul oferit – tratament balnear şi recuperare a capacităţii de muncă – este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia.
  • Deoarece în repartizarea biletelor de tratament gratuite prioritate va avea categoria pensionarilor de invaliditate aceştia trebuie să prezinte programul de recuperare întocmit de medical expert al asigurărilor sociale cu recomandarea profilului staţiunilor indicate pentru afecţiunile constatate.
  • Reamintim că biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.
  • Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, la care CNPP este acţionar unic. În completare, după epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP are încheiate contracte”, se precizează în comunicatul citat.

Pentru primele 17 serii ale anului 2015 au fost distribuite, până la această dată 4.544 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 7.876 cereri. Ultima serie de tratament balnear pentru anul 2015 – cea de a 19-a – va avea data de intrare în staţiuni în perioada 1-3 decembrie 2015. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţia, Biblioteca şi Crucea Roşie se raliază la Biblio-Şcoala de Pietoni
Articolul următorDNA “uneşte” România cu Moldova: Anton propus la arestare, pentru că a promis că intervine pe lângă Filat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.