pensii-neamtCasa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, „posibilitatea de a beneficia de plata drepturilor achitate de casele teritoriale de pensii și prin Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP și prin băncile cooperatiste afiliate acesteia”.

„Prevederile Legii nr. 222/17.11.2016 vor intra în vigoare începând cu data de 24 noiembrie 2016 și asigură cadrul legal pentru încheierea unei convenții între Casa Națională de Pensii Publice și BCC CREDITCOOP pentru plata drepturilor de pensie – data de la care persoanele interesate vor avea posibilitatea de a solicita deschiderea conturilor curente urmând a fi comunicată ulterior”, se precizează în comunicatul citat.

În sistemul public de pensii, plata se face lunar, în funcţie de opţiunea pensionarului:

  • prin mandat poştal: la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie;
  • în cont curent sau cont de card: la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

„Reamintim că, indiferent de modalitatea de plată pentru care au optat pensionarii, taloanele de plată ale drepturilor de pensie se transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din România, prin Compania Naţională Poşta Română SA”, mai menţionează CJP Neamţ.

Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate, până la această dată, convenţii privind plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card cu următoarele instituţii bancare: BCR; CEC Bank; Bancpost; Banca Carpatica; BRD – Groupe Société Générale; Procredit Bank; Banca Transilvania; Libra Bank; Raiffeisen Bank; OTP Bank Romania; ATE Bank Romania;  Volksbank; Piraeus Bank; Romanian International Bank; Intesa Sanpaolo Bank; UniCredit Tiriac Bank; Alpha Bank;  Banca Românească; Credit Europe Bank; Garanti Bank; Millennium; ING Bank; Marfin Bank.

În luna noiembrie 2016, la nivelul județului Neamț, beneficiază de plata unor drepturi în cont bancar 44.595 de pensionari. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFisc Neamţ: Încasările la bugetul general consolidat au scăzut cu 14%
Articolul următorCamera de Comerţ Neamţ inaugurează Biroul Unic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.