0:00

Pediatria – primul hop pentru noul manager al Spitalului de Urgență Neamț! Constructorul a trimis somație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLucrările la secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț sunt oprite, din nou. Constructorul susține că are de încasat bani din urmă și amenință că nu mai reia execuția dacă nu se rezolvă situația în cel mai scurt timp.

Dr. Codruț Munteanu, noul manager, a fost „întâmpinat” joi, 26 iulie, în prima zi de activitate, cu o notificare din partea constructorului, care avertizează că nu mai lucrează din cauză că nu și-a primit banii din primăvară. „Trebuie să găsim soluții pentru deblocarea situației crunte de la secția Pediatrie. Sunt foarte multe neconcordanțe și lucruri ciudate pe care eu nu le înțeleg: diferențe între proiect, diriginte de șantier, constructor, situații de lucrări nesemnate, lucruri lăsate în grija altora, lipsă de asumare. Toate acestea implică dezacorduri majore în continuarea lucrărilor. Trebuie să facem o analiză profundă împreună cu serviciul Juridic și Achiziții, să vedem ce soluții găsim împreună cu directoarea financiară. Prima hârtie oficială pe care am găsit-o pe biroul meu, cu data de ieri, pe lângă cea de la instituția Prefectului, cu gropile de lângă dializă, este o adresă Pediatria – primul hop pentru noul manager al Spitalului de Urgență Neamț! Constructorul a trimis somație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiide la constructor în care ne somează că sistează lucrările din cauza datoriilor. Eu nu știu deocamdată nimic de sumă, am înțeles că sunt din martie, aprilie și iunie. Știu că este un blocaj acolo, am mers astăzi să văd personal situația de la Pediatrie, dar n-am găsit nici diriginte de șantier, nici vreun reprezentant din partea constructorului. Vreau, totuși, să discut cu ei ca să înțeleg despre ce este vorba”, ne-a declarat dr. Codruț Munteanu, care adaugă că ultimatumul constructorului are și un termen de soluționare, de două săptămâni.

Nu este prima dată când lucrările de reabilitare la secția Pediatrie intră în blocaj , doar că acum presiunea este cu atât mai mare cu cât contractul de execuție a fost prelungit o dată, până la 26 septembrie, și se apropie de sfârșit. Proiectul, cu bune și mai ales cu rele, trebuie respectat așa cum este, mai ales că expertiza tehnică făcută pentru a întări necesitatea lucrărilor suplimentare ivite din erorile de proiectare nu a găsit suficiente argumente.

Dacă se vor găsi soluții și care sunt acestea, rămâne de văzut. Cert este că astăzi, 27 iulie, Consiliul de Administrație al spitalului a avut o ședință în care, odată cu instalarea oficială a noului manager, a declarat Pediatria drept urgență de cod roșu.

(C.I.)

Articolul precedentBogdan Gavrilescu îl vrea pe Traian Băsescu la Piatra Neamț și a numărat membrii de partid
Articolul următorDus la arestare pentru că și-a violat propriul copil
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.