0:00

Un pietrean cu un trecut infracțional deloc de neglijat, a comis mai multe furturi, marea lor majoritate din sedii de firme. Una din instituțiile cărora le-a trecut pragul în mod fraudulos este sediul formațiunii politice ALDE din Piatra-Neamț, unde a fost forțată intrarea atât în biroul președintelui, cât și cel al secretarului. Faptele au avut loc în perioada 7-9 iunie 2020, intrarea prin efracție fiind constatată de reprezentanții formațiunii politice în dimineața de 9 iunie.

Pedepsit pentru că a forțat intrarea în ALDE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiHoții au plecat cu mâna goală, nu au luat nimic, dar au distrus sistemul de închidere a ușilor. La scurt timp a fost depistat și autorul, care între timp mai spărsese și sediul unei alte firme pietrene. Pentru fapte similare, acesta fusese condamnat la 5 ani și 10 zile de închisoare, fiind eliberat din închisoare cu un rest de pedeapsă neexecutat de 448 de zile. În scurtul sejur în libertate a intrat fraudulos la ALDE și un agent economic, fiind pedepsit cu 2 ani de închisoare, la care s-a adăugat și restul neexecutat.

Nici ALDE, nici cealaltă firmă prejudiciată nu au cerut bani de la acuzat, dar acesta este bun de plată cu 1.800 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanței de fond nu este definitivă și a fost contestată pe 31 martie, astfel că magistrații de la Curtea de Apel Bacău trebuie să stabilească de partea cui este dreptatea. (G.S.)

Articolul precedentRecital de pian al elevilor de la Liceul de Arte “Victor Brauner“
Articolul următorConcert Byron și spectacol de teatru la Piatra-Neamț, Fuego la Târgu Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.