0:00

Pe trotuare patinoar, pe străzi ca-n palmă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn zilele Crăciunului, 255 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț.

„În perioada 25 decembrie 2018, ora 8:00 și până pe 27 decembrie 2018, ora 8:00, din cele 255 de prezentări, 59 au fost pacienți cu traumatisme și fracturi rezolvate de personalul medical din secția Ortopedie”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al SJU Neamț.

Zilele acestea pietrenii care au fost nevoiți să fie pietoni au fost patinatori fără voie. Pe trotuare s-a circulat cu dificultate din cauza gheții și a poleiului, deși Publiservul, societatea Consiliului Local care are în grijă curățarea trotuarelor, spune că s-a lucrat non-stop, cu tot personalul și utilajele din dotare pentru a se asigura o circulație pietonală și rutieră în condiții normale.

„Problema este că se circulă cu dificultate pe anumite porțiuni de trotuare a căror curățare nu intră în atribuțiile Publiservului. Noi avem în întreținere în jur de 700 de metri pătrați de trotuare. În măsura în care se poate acționăm și pe restul trotuarelor. Acum de exemplu se intră la curățat pe trotuarele de pe Orhei până la capătul străzii Mihai Viteazu. Acelea sunt trecute ca trebuind curățate mecanizat, dar nu se poate. Utilajul nu urcă. Mai sunt de asemenea zone cu trotuare în pantă care nu sunt deszăpezite pentru că proprietarii caselor, care ar trebui să le curețe, sunt în vârstă și nu fac față. Un astfel de exemplu este strada Mihail Sadoveanu”, a explicat Gheorghe Triboi, director S.C. Publiserv Piatra Neamț.

Poliția Locală Piatra Neamț a constatat că asociațiile de proprietari și comercianții au curățat căile de acces din fața proprietăților și nu au fost aplicate amenzi, iar Publiservul a fost avertizat cu privire la îndatoririle pe care le are cu privire la deszăpezire.

„Echipajele de Poliție Locală au acționat în vederea îndeplinirii obligațiilor de către asociațiile de proprietari, cât și a societăților comerciale de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare din zona aferentă imobilelor pe care le dețin, cât și a țurțurilor. De asemenea a fost atenționat și operatorul Publiserv SA pentru a dispune măsuri urgente de curățare a trotuarelor care intră în sarcina Primăriei Piatra Neamț. În același context ne-am autosesizat cu privire la țurțurii formați la streșinile blocurilor și am acordat sprijin ISU pentru îndepărtarea acestora la blocurile M48 și 121 de pe strada Progresului, pe strada Durăului și am intervenit pe Aleea Ulmilor la blocul 16, pe strada Orhei la blocul T2 și pe Aleea Viforului”, a declarat Eugen Pancu, director Poliția Locală Piatra Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentLa Piatra Neamț, de Revelion, cântă ”Bere Gratis”
Articolul următorFirmă din Bicaz amendată pentru 10 mc de cherestea fără acte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.