În contextul sărbătorilor de iarnă, polițiștii de la Serviciul Ordine Publică, sprijiniți de jandarmi și de mascații de la Serviciul Acțiuni Speciale, au desfășurat mai multe acțiuni de verificare și control pentru combaterea comercializării ilegale a pomilor de Crăciun. În total au fost controlate 28 de unități comerciale, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24.000 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat valoric 67 mc lemn rotund, în valoare de peste 12.000 de lei, de la o firmă, dar și cherestea de la o societate comercială din Bicaz.

“În urma unui control efectuat la un agent economic cu punct de lucru în orașul Bicaz, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Neamţ au constatat că acesta deținea volumul de aproximativ 10 mc cherestea rășinoase fără documente legale de provenienţă şi transport”, a declarat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamț.

Firma în cauză a fost amendată cu 5.000 de lei, iar cheresteaua, în valoare de peste 6.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Bicaz. (C.M.)