A furat 13.000 de lei din mănăstiri şi este liber

Un individ de 18 ani din Pipirig este liber ca pasărea cerului – aşa cum a dispus procurorul de caz – deşi a comis două furturi din mănăstirile din zona Târgu-Neamţ. Prima lovitură şi cea mai profitabilă a dat-o în noaptea de 15 spre 16 octombrie, când a furat bijuterii de argint şi bani dintr-un magazin mănăstiresc. Prejudiciul, estimat la 12.000 de lei, nu a fost recuperat. În noaptea de 28 spre 29 octombrie, individul a pătruns în pangarul altei mănăstiri, de unde a plecat cu bunuri de 1.500 de lei. Nici acestea n-au fost recuperate. Procurorul a dispus, însă, ca individul să fie cercetat în libertate pentru furt calificat „în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”.

„Duşmanii” pădurarilor au ajuns la arest

 Neculai (21 de ani) şi mama sa Angelica (56 de ani) din Nistria, membrii ai familiei Hoamea, care s-a războit cu pădurarii din localitate, au fost căutaţi şi găsiţi de poliţişti, în ziua de 6 noiembrie. Cei doi au fost condamnaţi la un an de închisoare cu executare, spre deosebire de Costică Hoamea, fratele lui Neculai, care a primit o pedeapsă de doi ani şi două luni pentru aceleaşi fapte. În după amiaza de 1 iunie 2013, cei doi fraţi, susţinuţi de mama lor, au agresat pădurarii din Boghicea şi le-au promis că le vor da foc la canton şi le vor viola soţiile. N-au lipsit nici ameninţările cu moartea, aşa că magistraţii de la Judecătoria Roman au pronunţat pedepse cu executare. Angelica şi Neculai Hoamea au fost escortaţi la Penitenciarul Bacău.

Amendaţi pentru comerţ fără acte

În ziua de 6 noiembrie, polițiștii de la Grinţieş au găsit doi comercianţi ambulanţi umblând prin comună şi le-au verificat actele. Ştefan R. (28 de ani) şi Matzas G. ( 29 de ani), ambii din Lăzarea, judeţul Harghita, ofereau spre vânzare un covor și un set de tacâmuri, fără documente de provenienţă. Bunurile le-au fost confiscate, iar cei doi au fost amendaţi cu 1.000 de lei fiecare.

Prins beat la volan de două ori în aceeaşi zi

Un individ, de 46 de ani, din Roman, a fost prins beat la volan, în seara de 6 noiembrie, la ora 18,30, în localitatea Gâdinţi. Poliţiştii i-au reţinut permisul şi i-au întocmit dosar penal, după care l-au trimis acasă. Patru ore mai târziu, poliţiştii au fost sesizaţi că o maşină stă în mijlocul drumului, pe strada Traian. La volan era nimeni altul decât individul de 46 de ani prins mai devreme. „În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența alcoolului, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că i-a fost reținut permisul de conducere în aceeași zi, neavând drept de circulație pe drumurile publice”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Cercetările continuă atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului cât și pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care nu are acest drept”.

 

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentCentru pentru ONG-uri pe banii Fundației Velux
Articolul următorCardul de sănătate, la pachet cu dezavantaje