reclama autocenter

Salvată din Lacul Bicaz

O femeie, de 46 de ani, bolnavă incurabil, şi-a pierdut dorinţa de a mai lupta pentru viaţă şi, în seara de 3 noiembrie, s-a aruncat în lacul de acumulare, de pe barajul de la Bicaz. După ce-a ajuns în apa rece, femeia s-a răzgândit şi a început să înoate, aşa încât s-a menţinut la suprafaţă până ce a ajuns lângă ea o şalupă de la o firmă de agrement din zona portului. La un pas de hipotermie, salvată din apa rece, femeia a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spitalul judeţean, unde a fost internată în secţia de psihiatrie.

„Transportatori” de lemne amendaţi şi lăsaţi fără marfă

Ziua de 3 noiembrie a fost una cu ghinion pentru mai mulţi „transportatori” de lemne care s-au intersectat cu echipaje de poliţie şi au fost verificaţi. Primul pe listă a fost un bărbat, de 35 de ani, din Taşca, oprit pentru control pe str. Piatra Corbului, din Bicaz. Individul conducea o autoutilitară încărcată cu 5 mc de grindă şi riglă de molid, pentru care nu avea acte de provenienţă şi transport. Şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar marfa, în valoare de 1.850 de lei, a fost predată Ocolului Silvic Bicaz. Seara, între orele 18 şi 21, poliţiştii din Hangu au acţionat şi ei pentru „combaterea delictelor silvice” şi „verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos” şi au oprit două căruţe, încărcate cu lemn de fag, conduse de nişte tineri din localitate. Aceiaşi poliţişti au oprit şi o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 30 de ani, din Hangu, care transporta 1,5 mc lemn de foc. Marfa transportată de cei trei, în valoare de 875 de lei, a fost confiscat, iar fiecare din ei a primit o amedă de 2.000 de lei. În timpul nopţii a mai fost oprit la Bicaz un vasluian, de 27 de ani, care conducea o autoutilitară cu 5 mc de cherestea. Bărbatul a fost amendat tot cu 2.000 de lei, iar cheresteaua, în valoare de 3.000 de lei, a fost confiscată.

Hoţii prinşi, lucrurile recuperate

Poliţiştii din Bicaz au prins patru indivizi, cu vârste între 21 şi 27 de ani, care au spart o casă din oraş, în perioada 28 septembrie-5 octombrie, şi au furat un calculator şi alte bunuri, în valoare de 500 de lei. Indivizii sunt cercetaţi în stare de libertate, iar lucrurile pe care le-au furat au fost recuperate şi predate proprietarului de drept. La rândul lor, poliţiştii din Roznov au primit o reclamaţie de furt, în dimineaţa de 3 noiembrie, de la un bărbat care s-a dus la tuns, şi-a lăsat bicicleta în faţa unei frizerii din localitate şi când a ieşit n-a mai găsit-o. „Imediat a fost mobilizată o echipă de cercetare, care s-a deplasat la faţa locului, iar în urma investigaţiilor efectuate, polițiștii au depistat pe strada Principală din Roznov, un tânăr de 27 de ani, bănuit de săvârșirea faptei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „ Cu ocazia deplasării la locuinţa tânărului, bicicleta a fost găsită, recuperată şi restituită persoanei vătămate. În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentSe dau banii pentru profesori? * „Deocamdată, nu știm nimic”- Gabriel Ploscă
Articolul următorExerciţiu de evacuare pe Valea Bistriţei