pietricica turism

Două case în flăcări de la un coş

Un coş necurăţat de funingine şi neizolat faţă de grinzile din structura planşeului şi a acoperişului a adus nenorociri pentru două familii de pe strada Ţărăncuţa, din Piatra Neamţ. Duminică seara, puţin după ora 23, a izbucnit un incendiu, care a afectat iniţial casa care avea coşul cu probleme, dar s-a extins foarte repede şi la cealaltă. Când au ajuns pompierii la locul intervenţiei, flăcările aveau deja 10 metri înălţime şi mistuiseră acoperişul primei casă, o bucătărie de vară şi o magazie, plus jumătate din acoperişul celei de-a doua case. „Militarii au acţionat cu 3 autospeciale, au limitat extinderea flăcărilor la casa afectată pe jumătate, apoi au acţionat timp de patru ore şi jumătate pentru stingerea incendiului”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „În incendiu au ars şapte păsări, acoperişul unei case de locuit (40 mp) şi jumătate din acoperişul celeilalte (40 mp), o magazie, o bucătărie de vară, 2 mc lemn de foc, o motocicletă şi un aparat de sudură şi s-au degradat elementele de mobilier şi electrocasnice din cele două locuinţe”.

Cheresteaua confiscată, şoferul amendat

Poliţiştii de la posturile comunale din Tarcău şi Taşca au organizat, sâmbătă seara o acţiune de patrulare comună pe DN 15 şi, în jurul orei 21,30, au tras pe dreapta o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 53 de ani, din Bicaz. „În urma verificării mărfii transportate, s-a constatat că materialul lemnos identificat în autoutilitară nu corespundea din punct de vedere cantitativ și calitativ cu cel înscris pe avizul de însoțire prezentat pentru control, fapt pentru care s-a procedat la confiscarea cantității de 9,734 mc cherestea rășinoase, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Tarcău”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art. 19 din Legea 171/2010, pentru transport ilegal de material lemnos”.

O femeie din Fălticeni a intrat într-un tractor la Căciuleşti

Un autoturism, condus de o femeie, de 48 de ani, din Fălticeni, a intrat în plin într-un tractor, duminică, în intersecţia dintre DJ 156 A şi DN 15, de la Căciuleşti, unde au fost accidente în serie de când s-a modernizat drumul şi nu toţi şoferii sunt atenţi la prioritate. În urma impactului au fost răniţi pasagerii din autoturism – un bărbat de 72 de ani și o femeie de 54 de ani, ambii din Fălticeni. Şoferii au fost testaţi, ocazie cu care s-a stabilit că niciunul nu consumase alcool. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Tot duminică, un bărbat de 39 de ani, din Roman, a fost accidentat uşor, în timp ce se afla pe carosabil, pe str. Aprodu Arbore din oraş. Un autoturism, condus de un şofer, de 37 de ani, l-a lovit cu oglinda laterală. Conducătorul auto a fost testat şi nu consumase alcool. Poliţiştii îl cercetează pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 Grupaj de C. MIRCEA