reclama autocenter

Două case în flăcări de la un coş

Un coş necurăţat de funingine şi neizolat faţă de grinzile din structura planşeului şi a acoperişului a adus nenorociri pentru două familii de pe strada Ţărăncuţa, din Piatra Neamţ. Duminică seara, puţin după ora 23, a izbucnit un incendiu, care a afectat iniţial casa care avea coşul cu probleme, dar s-a extins foarte repede şi la cealaltă. Când au ajuns pompierii la locul intervenţiei, flăcările aveau deja 10 metri înălţime şi mistuiseră acoperişul primei casă, o bucătărie de vară şi o magazie, plus jumătate din acoperişul celei de-a doua case. „Militarii au acţionat cu 3 autospeciale, au limitat extinderea flăcărilor la casa afectată pe jumătate, apoi au acţionat timp de patru ore şi jumătate pentru stingerea incendiului”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „În incendiu au ars şapte păsări, acoperişul unei case de locuit (40 mp) şi jumătate din acoperişul celeilalte (40 mp), o magazie, o bucătărie de vară, 2 mc lemn de foc, o motocicletă şi un aparat de sudură şi s-au degradat elementele de mobilier şi electrocasnice din cele două locuinţe”.

Cheresteaua confiscată, şoferul amendat

Poliţiştii de la posturile comunale din Tarcău şi Taşca au organizat, sâmbătă seara o acţiune de patrulare comună pe DN 15 şi, în jurul orei 21,30, au tras pe dreapta o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 53 de ani, din Bicaz. „În urma verificării mărfii transportate, s-a constatat că materialul lemnos identificat în autoutilitară nu corespundea din punct de vedere cantitativ și calitativ cu cel înscris pe avizul de însoțire prezentat pentru control, fapt pentru care s-a procedat la confiscarea cantității de 9,734 mc cherestea rășinoase, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Tarcău”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art. 19 din Legea 171/2010, pentru transport ilegal de material lemnos”.

O femeie din Fălticeni a intrat într-un tractor la Căciuleşti

Un autoturism, condus de o femeie, de 48 de ani, din Fălticeni, a intrat în plin într-un tractor, duminică, în intersecţia dintre DJ 156 A şi DN 15, de la Căciuleşti, unde au fost accidente în serie de când s-a modernizat drumul şi nu toţi şoferii sunt atenţi la prioritate. În urma impactului au fost răniţi pasagerii din autoturism – un bărbat de 72 de ani și o femeie de 54 de ani, ambii din Fălticeni. Şoferii au fost testaţi, ocazie cu care s-a stabilit că niciunul nu consumase alcool. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Tot duminică, un bărbat de 39 de ani, din Roman, a fost accidentat uşor, în timp ce se afla pe carosabil, pe str. Aprodu Arbore din oraş. Un autoturism, condus de un şofer, de 37 de ani, l-a lovit cu oglinda laterală. Conducătorul auto a fost testat şi nu consumase alcool. Poliţiştii îl cercetează pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentRezultatele Bursei locurilor de muncă
Articolul următorJoi, la Biblioteca judeţeană “G.T. Kirileanu” Vasile Baghiu îşi lansează romanul