Pescar salvat de pompieri din albia Moldovei

Hotărât să aibă peşte proaspăt pe masa de Florii, un bărbat din Dulceşti s-a dus la pescuit, sâmbătă dimineaţă, în mijlocul albiei râului Moldova, unde a găsit o insuliţă “convenabilă”. Absorbit de preocuparea sa, n-a observat, însă, că a tot plouat şi apele au crescut continuu decât spre seară, când a vrut să plece acasă şi a văzut că nu mai poate. A sunat la 112 şi pompierii din Roman s-au dus cu barca pneumatică şi l-au scos la mal. Nu ştim dacă a împărţit peştele cu militarii salvatori, nici dacă a prins suficient, dar măcar pentru faptul că a ajuns în siguranţă acasă ar trebui să fie recunoscător pompierilor. Alţii n-au trecut prin asemenea aventuri, dar nici peşte proaspăt n-au avut decât dacă au mai apucat să prindă la piaţă. Cinci bărbaţi, cu vârste între 18 şi 43 de ani, au fost prinşi în flagrant pe Siret, montând plase de pescuit comercial, interzise prin lege. Poliţiştii i-au lăsat fără “unelte” şi le-au întocmit dosar penal pentru deţinere şi folosire a plaselor de pescuit de tip năpatcă, lucru pedepsit de OUG 23/2008.

Evaziune din afaceri cu fier vechi

După ce au mai prins un evazionist cu fier vechi săptămâna trecută, poliţiştii din Bicaz au oprit un camion cu remorcă încărcat cu “deşeuri feroase” în noaptea de 11 spre 12 aprilie, pe strada Capşa din localitate. La volan se afla un bărbat de 50 de ani, care avea nişte documente de însoţire ce nu corespundeau cu marfa pe o care o transporta – 17 tone de fier vechi, în valoare de 17.000 de lei. Poliţiştii au decis să ridice atât actele “neconforme”, cât şi marfa, iar conducătorul auto s-a ales cu dosar penal  pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Un şofer “ameţit” a intrat într-un gard

Un bărbat de 39 de ani din Piatra Neamţ a “parcat” în gardul unei case de pe strada Cetatea Neamţului, în dimineaţa de 12 aprilie, în jurul orei 5. Poliţiştii care s-au dus la faţa locului au constatat că şoferul era “parfumat”, aşa că l-au dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Individul riscă să rămână fără permis şi va trebui să suporte cheltuielile de refacere a gardului pe care l-a distrus. În noaptea de 11 spre 12 aprilie, poliţiştii din Roman au oprit şi ei un şofer băut, cu diferenţa că el nu apucase să distrugă vreun gard. Numai că individul, în vârstă de 25 de ani, n-a vrut în ruptul capului să sufle în etilotest şi nici nu s-a lăsat înţepat de seringă, aşa că va fi cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice. Cel mai paşnic a fost un tânăr de 24 de ani din Piatra Neamţ, oprit în trafic, în noaptea de 12 spre 13 aprilie. A recunoscut că a băut, a mers la spital şi probabil va fi la fel de cooperant şi dacă i se întocmeşte dosar penal şi va fi chemat la audieri.

Accident în intersecţie

Graba şi neatenţia au fost cauzele unui accident petrecut, în după amiaza de 11 aprilie, la intersecţia străzilor Alba Iulia şi Banatului, din Roman, Şoferul unei autoutilitare n-a acordat prioritate unui autoturism, iar în urma impactului a fost rănit uşor conducătorul auto nevinovat, un tânăr de 27 de ani, care a suferit multiple traumatisme şi contuzii. Bărbatul care conducea autoutilitara este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentPensionarii s-au întâlnit cu prefectul județului
Articolul următorNoi firme în insolvență