politie cascheta

A băut două săptămâni şi-a murit

Un bărbat, de 54 de ani, a fost găsit mort, în dimineaţa de 13 octombrie, în casa lui de vacanţă (o cabană practic) din Bistra, comuna Bicazu Ardelean. Au fost anunţaţi poliţiştii care au stabilit că omul nu acceptase ideea că nevasta i-a plecat în Italia şi, în ultimele două săptămâni, s-a refugiat la cabană şi a băut continuu cantităţi foarte mari de alcool. Când a fost găsit era în stop cardio-respirator. Cadavrul a fost dus la morgă, urmând ca un medic legist să facă necropsia şi să stabilească exact cauza decesului.

 Dosar penal pentru trei arini

Ziua de 13 octombrie i-a adus ghinion unui bărbat, de 46 de ani, din Bicaz, care a fost oprit pentru control de către poliţiştii de la postul comunal din Alexandru cel Bun. Omul conducea o căruţă încărcată cu lemne, dar nu avea niciun act de provenienţă. Agenţii au stabilit că a tăiat trei arini dintr-o partidă ce aparţine Ocolului Silvic Vaduri. Lemnul, în valoare de 2.000 de lei, a fost confiscat, iar bărbatul este cercetat penal pentru tăiere și sustragere de material lemnos.

Prinsă furând curent

O femeie, de 57 de ani, care locuieşte pe strada Gheorghe Asachi din Piatra Neamţ, este cercetată pentru furt, pentru că şi-a branşat casa ilegal la reţeaua de energie electrică. O patrulă de poliţie s-a dus, în ziua de 13 octombrie, la adresa indicată de reprezentanţii E.ON, care reziliaseră contractul cu femeia în cauză, şi a constatat că locuinţa femeii avea curent electric. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca E.ON să comunice prejudiciul poliţiştilor.

Hoţi minori la supermarket

În seara de 13 octombrie, în jurul orei 20, Poliţia Piatra Neamţ a fost sesizată despre faptul că agenţii de pază de la un supermarket au reţinut doi tineri care au sustras bunuri din magazin. Patrula care s-a dus la faţa locului a stabilit că este vorba despre doi băieţi de 17 ani, unul din Piatra Neamţ şi celălalt din judeţul Botoşani. Amândoi luaseră produse în valoare de 40 de lei, pe care nu le-au achitat la casă. Bunurile au fost recuperate, iar cei doi sunt cercetaţi pentru furt. De la începutul anului până acum, poliţiştii din Piatra Neamţ au instrumentat 71 de dosare penale de furt din supermarket, în toate cazurile autorii fiind surprinși în flagrant și trași la răspundere penală. Majoritatea persoanelor care au fost cercetate sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Cel puţin în privinţa minorilor, responsabilitatea revine părinţilor care – cred poliţiştii – ar trebui să-şi supravegheze şi să-şi educe copiii. Pedeapsa pentru infracţiunea de furt este cuprinsă între 6 luni şi 3 ani de închisoare sau amendă.

Încă 3 grenade găsite în pădurea Poiana

Pirotehniştii din cadrul ISU Neamţ au continuat misiunile de verificare a pădurii Poiana din Brusturi, după ce, acum câteva zile, au descoperit o mină antipersonal, iar ulterior au găsit grenade, cartuşe şi proiectile. În ziua de 13 octombrie, specialiştii au mai găsit două grenade de mână kiser, o grenadă defensivă şi două cartuşe de calibru 7,92. Verificarea zonei va continua şi în zilele următoare.

Grupaj de C. MIRCEA