reclama autocenter

politie cascheta

Bătrân jefuit de banii de înmormântare

Doi adolescenţi au dat lovitura la casa unui bătrân din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în timp ce proprietarul dormea, şi au furat bani şi bijuterii, prejudiciul total fiind în valoare de 18.000 de lei. După investigaţiile de rigoare, în ziua de 3 octombrie, poliţiştii de la Secţia Rurală Oniceni i-au prins pe autori. Sâmbătă, Constantin Zalomir (16 ani) şi Daniel Ionel Parnici (15 ani) au fost duşi la Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a decis să-i dea mandat, pentru 20 de zile, doar lui Parnici, cel care a avut ideea atacului. Poliţiştii au reuşit să recupereze 60% din prejudiciu – banii pe care bătrânul îi ţinea pentru înmormântare.

Prietenul lui Orlando, tăiat într-un scandal

Două grupuri de ţigani s-au încăierat, sâmbătă seara, în barul El Greco, situat la doi paşi de Colegiul Tehnic Forestier din Piatra-Neamţ şi a fost nevoie de mai multe echipaje de poliţie, plus mascaţii din Serviciul de Acţiuni Speciale, pentru a restabili ordinea. Într-unul din grupuri erau 3 tineri, iar în celălalt 4 şi aveau atât de multe să-şi spună reciproc încât nimeni nu mai ştia de la ce-a început panarama. Cert este că printre sticle şi scrumiere sparte şi mese distruse, poliţiştii au găsit 4 răniţi din ambele tabere, care au fost transportaţi, cu ambulanţele, la spital. Medicii n-au avut foarte multă treabă la ei, toţi având plăgi provocate de cuţit, în diverse părţi ale corpului. Cel mai „crestat” era un individ, cunoscut drept prieten bun de-al lui Orlando, care suferise plăgi tăiate la umărul şi la braţul stâng. În final, doctorii au apreciat că niciuna dintre victime nu are nevoie de mai mult de 5-6 zile de îngrijiri medicale. În timp ce răniţii erau cusuţi la spital, poliţiştii au început cercetările la faţa locului, într-un întuneric de nu găseau nici măcar cuţitul. Probabil din motive de grijă pentru intimitatea clienţilor, barul nu are decât câteva spoturi colorate, care răspândesc o lumină mai mult decât discretă. În plus, patronul nu are nici camere de luat vederi, nici pază, adică asigură toate condiţiile pentru scandaluri serioase. Poliţiştii nu terminaseră nici ieri la prânz ancheta, deschisă pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi distrugere, şi continuau cercetările pentru a stabili participarea fiecărui individ şi a lua măsuri de reţinere a celor vinovaţi.

Fără acoperiş de la un scurtcircuit

O casă din satul Teţcani, comuna Gherăeşti, a luat foc, ieri dimineaţă, puţin înainte de ora 6, din cauza unui scurtcircuit. Când au ajuns pompierii la locul intervenţiei, acoperişul, în suprafaţă de 70 mp, era complet cuprins de flăcări. Odată cu astereala şi învelitoarea au ars şi 100 kg de haine, care se aflau în pod. După ce au stins flăcările, militarii au stabilit că problema a fost la tabloul electric, unde firele se făcuseră ghem din cauza izolaţiei topite, cel mai probabil în urma suprasolicitării instalaţiei.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentTâlhar din Neamţ, implicat în jefuirea unui sirian
Articolul următorCeahlăul – FC Botoşani 0-1 (0-1)